Yaşar Aksoy

Yaşar Aksoy

[email protected]

Dikkat gençlik yanıyor! 

13 Haziran 2020 - 21:23

Dikkat! İnancına bağlı nesil yok oluyor. Alevler içinde yürüyen bir nesil, dur bir dur! Bir sakinleş, ne bu acele? ‘’Fe Eyne Tezhabun’’ nereye bu gidişat? Ne oldu illete bir an da düştünüz?

Yeni nesil deyince ‘’Çok zekiler, Gümbür gümbür geliyor!’’ diyenleri duyduk ama gümbür gümbür gelirken de saygıyı, sevgiyi, dini ve kültürü yok sayarak, tabiri caiz ise üzerine basarak geliyorlar. Sosyal medyada, haber programında görüyoruz; ‘’ Ayakkabı almadığı için annesini merdivenden itti’’ bu nasıl olabilir? Hani anne her şeydi, hani cennet onların ayakları altındaydı? Neymiş efendim ‘’Beni sinir etme alacaksın’’ eyvah ki eyvah. Bilmiyor ki annesinin rızası olmadığı dahilinde cennete giremeyeceğini, hayatı tozpembe yaşıyor.

 

Diğer meseleye gelecek olursak; Sokağa çıkma yasağında en çok evde çocuklar kaldı ve oyunlara düştüler, bu sebeple de bağımlı bir canavara dönüştüler. Tahmin ettiğiniz üzere ‘Pubg’ tabi ki. Çocukları şiddete, silaha ve aksiyona bağımlı yapınca sıra geldi bilinçaltı mesajla dinden çıkarma oyununa! Yeni güncelleme gelince, araştırdığım bilgiler dahilinde, güncelleyince yem olarak bedava hediyeler verip putperestliğe özendirmeye başladı. Sosyal medyada tepki alınca ‘’Tap’’ düğmesi yerine ‘’Kullan’’ denildi. Aman ha veliler aman! Yarınlarımızı kendi adetlerine adapte ediyorlar. Öyle ‘’Telefon, tablet aldım etrafımdan uzaklaşsın’’ deme. Bugün sen bakmazsan yarın o da sana bakmaz, ne demiş atalarımız ‘’Ne ekersen onu biçersin’’ dikkat etmelisin.

 

Sonuç olarak nasıl düzelir derseniz de dine, kültüre ve kitap okumaya teşvik edin derim. Unutmayalım ki ‘’Bugünün yaşlıları, bir zamanın gençleriydiler’’ Allah’a emanet olun.

Bu yazı 148464 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum