Şanlıurfa 20 dakika içerisinde 5 kez sallandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Şanlıurfa'da 20 dakika içerisinde art arda 5 depremin meydana geldiğini duyurdu.

Şanlıurfa 20 dakika içerisinde 5 kez sallandı
22 Ocak 2021 - 06:27

Şanlıurfalılar güne art arda yaşadıkları depremlerle uyandı. Sabah saatlerinde 20 dakika arayla meydana gelen 5 deprem paniğe neden oldu.


Merkez üssü Haliliye ve Eyyübiye ilçesi olan depremlerin en büyüğü saat 08.37'de, 2,8 ile Haliliye ilçesinde hissedildi. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi.


Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin depremlerle ilgili yaptığı açıklamada, "İlimiz Haliliye ilçe merkezli meydana gelen 2,8 şiddetindeki deprem nedeniyle, AFAD İl Müdürlüğümüzce yapılan çalışmada, ilimiz genelinde tespit edilen herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun, Rabbim muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı. 


Yaşanan depremler büyük depremin habercisi olabilir mi?


Sosyal medyada yapılan yorumlarda art arda yaşanan depremlere dikkat çekilerek, "Son zamanlarda Urfa merkezli depremlerin artması, küçük ölçekli depremler olsa da, bu endişe verici bir durumdur. Çünkü küçük küçük yaşanan depremlerin bir süre sonra büyük bir depremin alt yapısını sağlıyor olabilir. Bu yüzden başta Şanlıurfa büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri ve tüm yetkili kurumların ivedilikle bu konuda mantıklı ve gerçekçi tedbirler alması lazımdır"


 www.siverekgenclik.com

Bu haber 12217 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması