YILIN İLK PAMUĞU SATILDI

Şanlıurfa Ticaret Borsası`nda sezonun ilk kütlü pamuğu 2,5 (2 lira 50 kuruş) TL`den işlem gördü. İlk pamuk üreticisi altınla ödüllendirildi.

YILIN İLK PAMUĞU SATILDI
23 Ağustos 2012 - 14:49

ŞANLIURFA - Şanlıurfa`nın Hancığaz Köyü`nde yılın ilk kütlü pamuğunu üreten Fadıl Yılmaztekin, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Emin Aydın ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya tarafından altın ile ödüllendirildi.


Şanlıurfa Ticaret Borsası Merkez Binası Satış Salonu`nda gerçekleştirilen ihaleye birçok firma katılım gösterdi. Burada bir konuşma yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, sezonun ilk mahsulünün satışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, yeni sezonun tüm çiftçilere hayırlı olmasını diledi. Şanlıurfa`nın Türkiye`nin pamuk üreminin yüzde 41`lik bir bölümünü karşıladığını ifade eden Başkan Kaya, Şanlıurfa pamuğunun ege pamuğu kadar kaliteli olduğunu söyledi.


Üreticilerin pamukları naylon torbalara doldurmasından yakınan Kaya, çiftçileri de sanayicilere temiz pamuk satması yönünde uyardı. Pamuk girdi fiyatlarının çok yüksek olduğuna da değinen Kaya, pamuğun stratejik bir ürün olduğunu ve bu nedenle pamuk desteklemelerinin arttırılması gerektiğini kaydetti.


Fiyatların düşük olması nedeniyle çiftçinin mağdur durumda olduğunun altını çizen Kaya, bu yılki pamuk fiyatının 1,5 (1 lira 50 kuruş) TL`nin altına düşmemesini temenni ettiklerini söyledi.


İhaleye 5 firma katıldı. Sezonun ilk kütlü pamuğunu 2,5 (2 lira 50 kuruş ) TL`den satın alan Ferhat Tekstil Sahibi Ali Çiçek ise, pamuk üreticisi Fadıl Yılmaztekin`e teşekkür etti. Çiçek de, üreticilerin pamukları temiz bir şekilde toplaması gerektiğini ve destekleme fiyatlarının arttırılması gerektiğini söyledi.


(Mehmet Demir )


Bu haber 2977 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem