Yağmur duasına değil elektrik duasına çıktılar

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde elektrik kesintilerini protesto eden mahalle sakinleri elektrik trafosunun yanında elektriklerin gelmesi için dua etti.

Yağmur duasına değil elektrik duasına çıktılar
14 Aralık 2020 - 13:44

Suruç ilçesine bağlı Aşağı Karıncalı mahallesinde, elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını belirten mahalle sakinleri, mahalle meydanındaki elektrik trafosunun yanında toplanarak sorunlarının çözülmesi için niyazda bulundu.


Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntülerde, elektrik olmadığından dolayı sularının kesildiğini belirten mahalle sakinleri, pandemi döneminde susuz kaldıklarını ve temizlenemediklerini savundu.


Görüntülerde konuşan mahalle sakinleri şu ifadeleri kullanıldı:


"Sabah saat 04.00'ten akşam 19.00'a kadar elektriklerimiz her gün kesiliyor. Akşam da gelir mi gelmez mi bilmiyoruz. Uzaktan eğitim uygulamasını çocuklarımız nasıl yapacak. Nereye gidiyorsak 'Ancak Allah'ın gücü yeter' diyorlar. Amenna Allah'ın gücü herşeye yeter. Biz Allah'ımıza yalvarıyoruz. 'Allahım! Bize elektrik ver.Allah'ım bu zulme son ver.' Köyleri jandarmayla beraber basıyorlar. Faturalar az ve çok gelmiş diye ceza yazıyorlar. Çiftçi olarak bizlere borç çıkarıyorlar. 30 mahallenin bugün elektriği yok. Kime gidiyorsak kimsenin elektrik dağıtım şirketine gücü yetmezler diyorlar.  Amenna ancak onların Allah'ın gücü yeter. Bizde Allah'ımızdan elektrik istiyoruz. Elektriğimiz  yok. Yok mu bir yetkili? Elektrik dağıtım şirketinin zulmüne kim dur diyecek? Yeter artık." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


Bu haber 19987 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...