Uzun bir aradan sonra cami içerisinde cuma namazı kılındı

Cuma namazını kılmak için maskeli olarak ve seccadeleri ile camiye gelen vatandaşlar uzun bir aradan sonra ilk kez cami içerisinde cuma namazı kıldı.

Uzun bir aradan sonra cami içerisinde cuma namazı kılındı
26 Haziran 2020 - 11:13

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 24 Haziran tarihinden itibaren öğle ve ikindi namazı dışında sabah, akşam ve yatsı namazlarının da camilerde kılınacağını açıklamıştı.


5 vakit cemaatine kavuşan camilerde uzun aranın ardından ilk kez cuma namazı cami içerisinde kılındı.


Cuma namazı kılmak için maskeli olarak seccadeleri ile birlikte camilere gelen vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uygun olarak cuma namazını kıldı.


11 Nisan Camii’nin tıklım tıklım dolmasından dolayı vatandaşlar Necmettin Cevheri Parkı ve oyun alanındaki gölgelik alanlarda cuma namazı kıldı.


Bu hafta kılınan cuma namazında ise “Yuvalarımız Kur’an ile aydınlasın” teması işlendi.


Bu sene Coronavirus salgınından dolayı “Yaz Kur’an Kurslarının” evlere taşınacağı belirtilen hutbede, “Çocuklarımız bir eğitim-öğretim dönemini daha tamamladı. Her yıl yaz mevsiminde camilerimiz birer eğitim yuvasına dönüşür, çocuk sesleriyle şenlenirdi. Bu yıl ise Yaz Kur’an Kurslarını evlerimizde misafir edeceğiz. Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren Yaz Kur’an Kurslarımız Diyanet Televizyonunda başlayacak. Başkanlığımızın internet sitesinden çocuklarımızın kaydını yapabilir ve ilçe müftülüklerinden kitaplarını temin edebilirsiniz. Yaz Kur’an Kurslarıyla çocuklarımız Rabbimizi daha iyi tanıyacak, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyacak ve onun anlam dünyasıyla buluşacaklar. İman ve ibadet esaslarını, Peygamberimizin örnek hayatını öğrenecekler. Vatanımıza, milletimize ve bütün insanlığa faydalı bir kul olmanın önemini kavrayacaklar.” denildi. (İLKHA)


Bu haber 3949 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti