Tarım danışmanları kadro istiyor

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Melik, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde, belediyelerde, ziraat odalarında ve birliklerde tarımsal danışmanlık birimlerinin oluşturulmasını talep etti.

Tarım danışmanları kadro istiyor
17 Şubat 2021 - 09:54

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Melik, tarım danışmanlarının özlük haklarının haklarının düzenlenmesi ile ilgili Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odasında basın açıklaması düzenledi.


Türkiye genelinde yaklaşık 8 bin tarım danışmanının görev yaptığını belirten Melik, "Tarımsal teknolojileri, yeni tarım tekniklerini ve gelişmeleri; çiftçilerimize aktarılmasında bölgemiz ve ülkemiz tarımının kalkınmasında rol üstlenmeyi kendine bir görev olarak kabul etmiş serbest olarak ya da ziraat odaları ve çeşitli birliklerde çalışan Türkiye’ye genelinde yaklaşık 8 bin aktif çalışan bin 200, ilimiz Şanlıurfa’da ise 41 tarım danışmanı arkadaşımız görev yapmaktadır." ifadelerini kullandı.


Çiftçilerin için tarım danışmalarının çok önemli bir unsur olduğunu ifade eden Melik, "2009 yılından beri, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetleri desteklenmektedir ve desteklenmeler her geçen gün düşürülmektedir. Dünya nüfusu gittikçe artmakta buna paralel olarak tarım alanlarımız azalmaktadır. Çiftçilerimizin birim alanda daha yüksek verim elde edebilmesi için tarımsal bilgi ve teknoloji çiftçiyle buluşturup çiftçiye yön verenler tarım danışmanlarıdır. Covid-19 döneminde sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerimize güvenli gıda erişimini sağlayanların arasında da tarım danışmanlarının rolü çok büyüktür." şeklinde konuştu.


"Tarım danışmanlarına kadro verilmelidir"


Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde, belediyelerde, ziraat odalarında ve birliklerde tarımsal danışmanlık birimlerinin oluşturularak bu birimlere kadro verilmesi gerektiğini vurgulayan Melik, "1000 köye 1000 tarım gönüllüsü, KÖYMER ve TAR-GEL gibi bakanlığın geçmişte uygulamış olduğu projelerde görev yapan teknik elemanların hepsi Tarım ve Orman Bakanlığının bünyesinde kadroya alınmıştır. Önümüzdeki günlerde uygulama esaslarında bakanlığın mevzuat değişikliğine gideceği; 2009 yılından beri tarımsal yayım ve danışmanlık  hizmetlerini destekleme adı altında devletin desteklediği bu uygulamada görev yapan tarım danışmanlarının; Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde, belediyelerde, ziraat odalarında ve birliklerde tarımsal danışmanlık birimleri oluşturularak kadro verilmelidir." diye konuştu.


Melik açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: "Devlet bu arkadaşlarımıza istihdam oluşturup kadro veremiyorsa mevzuat değişikliğine gidilip özlük hakları iyileştirilmelidir.Tarım danışmanlığı yapan ziraat mühendisleri, tekniker, teknisyen ücretlerinin aylık olarak kamuda çalışan bir ziraat mühendisi, tekniker, teknisyen aylığına denk gelecek şekilde olmalı, Tarım Danışmanlarının yıllık çalışma sürelerine göre (Kıdem ) aylık ücretleri düzenlenmelidir." (İLKHA)             


Bu haber 7869 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü