"Sokağa çıkma yasağı hafta içi olmalıydı"

​İçişleri Bakanlığı genelgesiyle uzun aradan sonra ilk kez evlerinden dışarı çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, sokak ve caddeleri sessiz görünce sokağa çıkma izninin hafta içi olmasını istedi.

"Sokağa çıkma yasağı hafta içi olmalıydı"
10 Mayıs 2020 - 12:08

Genelgeye göre, 65 yaş üstü vatandaşlara bugün 11.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma izni verilmesiyle birlikte Şanlıurfa’da, Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle uzun süredir evlerinden dışarı çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar yasağın kalkmasıyla birlikte soluğu dışarda aldı.


Sokağa çıkan vatandaşlar, cadde ve sokakların boş olması, işyerlerinin de kapalı olmasından dolayı üzgün olduklarını belirterek, sokağa çıkma izninin hafta içi olmasını, işyerlerinin açık tutulmasını ve sokağa çıkma süresinin daha uzun olmasını istedi.


Atatürk Bulvarı üzerinde bulanan kentin en işlek meydanlarından olan Rabia Meydanında banklarda oturan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, uzun aradan sonra sokağa çıkmaları ile ilgili duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattılar.


“İnsan dışarı çıktığı zaman alışveriş yapmak ister”


Yaşlılar için sokağa çıkma yasağının hafta içine alınmasını isteyen Emekli Memur Mustafa Kadayıfçı, “Dışarı çıktığımız için sevinçliyiz ama pazar günü olmamalıydı. Sokaklarda kimse yok. Emekliler birbirlerine bakıyor, bir neşesi yok. İnsan dışarı çıktığı zaman alışveriş yapmak ister. Evden buraya geldik oturuyoruz. Evde bir koltuktan bir koltuğa, bir divandan bir divana oturarak zaman geçiyor. Evde kendimize iş çıkarıyoruz. Tamirat işleri ile uğraşıyorum, damlayan muslukları tamir ediyorum, böyle zamanımız geçiyor. Yetkililerden isteğimiz sokağa çıkma iznini hafta ortasında yapsınlar. Hafta ortası daha güzel olur. Buranın evden bir farkı yok, kimseler yok.” diye konuştu.


“Sokağa çıkma izni hafta içi olursa daha iyi olur”






Sokağa çıkma yasaklarından dolayı çok sıkıldığını belirten Emine Kadayıfçı, “Evde kalmamız beni çok etkiledi. Açıkçası evde kalmaktan çok bunaldım. Evde balkona çıkıyorum tekrar içeri geçiyorum. Devamlı balkonda oturuyoruz.  Sokağa çıkma izninden dolayı eşimle dışarı çıktık oturuyoruz. Başka yapacak bir şey yok. Her taraf kapalıdır. Alışveriş yapma imkânımız yok. Eğer sokağa çıkma izni hafta içi olursa daha iyi olur. Ufak tefek alıveriş yapardık. Caddelerden arabalar geçer, kalabalık, neşe olur. Ne yapalım demek ki yetkililer böyle uygun gördü. Tansiyon hastası olduğum için oruç tutamıyorum. Eşim oruç tutuyor. Güzel geçiyor inşallah.” ifadelerini kullandı.


“Sokağa çıkma izni sabah 08.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında olsun”


Sokağa çıkma izninin Cuma günü olması gerektiğini ifade eden Muhittin Önay, “2 aydan beri evdeyiz. Bu sokağa çıkma yasakları bizim sağlığımız için yapılan bir uygulamadır. Biz de bir vatandaş olarak buna riayet etmeliyiz. Kendimize ve toplumumuza faydalı olan bir uygulamadır, bunları düşünmemiz lazım. Yalnız benim şikâyet ettiğim konu bizim için sokağa çıkma izninin pazar günü olmasıdır. Bize böyle bir imkân tanıdılar ama dükkânlar ve her yer kapalı. Ha evde oturmuşum ha burada oturmuşum. Evde kaldığımız zaman bari televizyon seyrediyoruz, çocuklarla uğraşıyoruz, zaman geçiyor. Burada tek başıma oturuyorum. Saat 15.00’ten sonra da evime gideceğim. Allah inşallah bu musibeti de başımızdan salar. İnşallah huzura kavuşuruz. Tüm dünya bu salgınla mücadele veriyor. Allah yardımcımız olsun.  Bir Cuma günü bizler için sokağa çıkma izni olabilir. Cuma günü olsa işimizi yapabiliriz, dışarıda namaz kılabiliriz, eş ve dostumuzu görebiliriz. Birde sokağa çıkma izni sabah 08.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında olsa daha iyi olur. Sayın Cumhurbaşkanımız bize 4 saat izin veriyor ama bu yeterli değildir.” şeklinde konuştu.


“Dışarı çıktık bir hava aldık”


Eyyüp Kara ise sokağa çıkma izninden dolayı dışarı çıkarak hava aldığını vurgulayarak, “Evde kalmamız biraz sıkıntı oldu ama mecburi olarak bu uygulama yapıldı. Evde kalmamız bizim faydamızadır. Allah razı olsun, bize 4 saatlik sokağa çıkma izni verildi. Dışarı çıktık bir hava aldık. Güzel bir şey… Kendimizi biraz muhafaza etmemiz lazım. Bakıyoruz bazıları sosyal mesafe kuralına dikkat etmiyor. Herkes dikkat ederse belki bir an önce bu salgın gider. Sokağa çıkma iznimiz belki hafta içi olsa daha güzel olurdu ama biz yaşlı olduğumuz için salgından daha çabuk etkilenebiliriz. Sokağa çıkma yasağında bize izin verdiler ki bu salgından etkilenmeyelim. En azından bir yürüyüş yaptık. İnsanlar hepsi huzursuz. İnşallah bir an önce bu musibet başımızdan kalkar.” diye konuştu. (İLKHA)


Bu haber 2481 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü