Siverek'te Coronavirus furyası yeniden başladı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Coronavirus tedbirleri kapsamında 3 yerleşim yeri karantinaya alındı.

Siverek'te Coronavirus furyası yeniden başladı
05 Haziran 2020 - 22:52

 


İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında;


Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda Covid-19 pozitif tespit edildiğinden Covid-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar


Ofis Mahallesi 5. sokakta ilgili bina,
Esmerçayır Mahallesi 19. sokakta ilgili bina,
Şirinkuyu Mahallesi 32. sokakta ilgili binada karantina tedbiri uygulanmasına karar verildiği ifade edildi.


Aynı kararda İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında, Eyyübiye İlçesi Akabe Mahallesi 1495. sokakta faaliyet gösteren bir “unlu mamülleri” çalışanlarınca maske takılmaması, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi, pozitif çıkan vakanın diğer çalışanlar ile yakın temaslı olması ve bilim kurulu önerilerine uygun çalıştırılmaması nedeniyle ilgili firma çalışanlarının karantinaya alınarak firmadaki üretime 14 gün süreyle ara verilmesine karar verildiği belirtildi.


Ayrıca Eyyubiye, Haliliye, Karaköprü ve Viranşehir ilçelerindeki 7 yerleşim yerinde yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda Covid-19 pozitif tespit edildiğinden, Covid-19 pozitifli hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar karantina tedbiri uygulanmasına karar verildiği ifade edildi.


Ayrıca aynı kararla karantina tedbiri uygulanan Haliliye, Eyyübiye ve Birecik ilçelerindeki 3 yerleşim yerinde yeni pozitif vaka tespit edilmemesi ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi nedeniyle karantina tedbiri sonlandırılmasına karar verildiği belirtildi.


www.siverekgenclik.com


Bu haber 4325 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü