Siverekliler bayram namazını evlerinde kıldı

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) ile mücadele kapsamında camilerin kapalı olması ve sokağa çıkma yasağından dolayı vatandaşlar, aile fertleri ile birlikte bayram namazı için saf tuttu.

Siverekliler bayram namazını evlerinde kıldı
24 Mayıs 2020 - 07:47

İslam alemi Coronavirus salgın hastalığından dolayı bu sene Ramazan ayını buruk bir şekilde yaşayan Müslümanlar, bayram namazını da garip ve buruk bir şekilde karşıladı.


Ramazan ayında camilerin kapalı olmasından dolayı teravih namazlarını ve Kur'an mukabelelerini evde çocukları ile birlikte yerine getiren Şanlıurfalılar, bu seneki bayram namazını, sabah namazının ardından vaktin girmesi ile birlikte evde çocukları ile birlikte kılarak, İslam ümmeti için dua etti.



Çocuklarına diğer bayramları aratmayacak bir bayram yaşatmak istediğini belirten Hüseyin Şeker, "Coronavirus salgınından dolayı bu sene Ramazan ayını buruk bir şekilde geçirdik. Bu bayramı da sokağa çıkma yasağı olduğu için aynı şekilde buruk geçiriyoruz. Biz de sabah namazını kıldıktan sonra ailece bayramlıklarımızı giydik ve çocuklarımızla birlikte bayram namazını kıldık. Birazdan çocuklara harçlık da vereceğim. Bu bayramı diğer bayramları aratmayacak şekilde çocuklarımıza yaşatmaya çalışacağız. Rabbimizden duamız; inşallah önümüzdeki Kurban Bayramı'nı eski bayramlarımız gibi geçirmeyi nasip etmesidir. Rabbimiz, bu bayramları tüm insanların kurtuluşuna ve hidayetine vesile kılsın." şeklinde konuştu.






Coronavirus'ten dolayı bayramdan sonra akrabalarını ziyaret edeceklerini belirten Zehra Şeker, "Coronavirus nedeniyle dışarı çıkamıyoruz sokağa çıkma yasağı var. Sabah kalktık, sabah namazını kıldık, bayramlıklarımızı giydik. Babamız bize bayram namazını kıldırdı. Babamın elini öperek ondan bayram harçlığı alacağız. Bu bayram gidemiyoruz ama bayramdan sonra inşallah akrabalarımızı ziyaret edeceğiz." diye konuştu.


Esra Şeker ise "Bugün sabah namazını kıldıktan sonra bayramlıklarımızı giydik ve babam bize bayram namazını kıldırdı. İnşallah bayram bittikten sonra akrabalarımızı ziyaret edeceğiz." dedi. (İLKHA)


Bu haber 2585 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti