Siverekli akademisyen Kırhan doçent oldu

Harran Üniversitesi hastanesinde görev yapan Siverekli akademisyen İdris Kırhan, doçent oldu.

Siverekli akademisyen Kırhan doçent oldu
22 Şubat 2021 - 10:06

Uzun süredir memleketi Şanlıurfa’da çalışan akademisyen İdris Kırhan, Harran Üniversitesi iç hastalıkları ana bilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Kırhan, bir süre önce ÜAK Başkanlığına İç Hastalıkları dalında gönderilen eserin başarılı olarak değerlendirilmesinin ardından doçentlik unvanına kavuştu.

Akademik kriterleri yerine getirmesiyle doçent ünvanı alan İdris Kırhan yaptığı açıklamada, uzun bir eğitim hayatının kendisini beklediğini söyledi.

Uzun yıllardır verdiği emeklerin karşılığını almaya başladığını dile getiren İdris Kırhan, “Siverek’in Beydeş köyünde başladığım eğitim hayatımı Rabbim bugün doçent olmayı nasip ederek taçlandırdı. Bu özel günde, akademik hayatımın en gurur verici ödülünü aldığım için son derece mutluyum. Önümüzde uzun bir eğitim hayatı var. İnsanlık tarihi göstermiştir ki dünyevi bütün unvanlar fani fakat gönül ehli olarak bıraktığınız eserler daima bakidir. Bu süreci iyi değerlendirip, önemli projelerle vatanımıza, milletimize, kıymetli hemşerilerimize, öğrencilerimize ve özellikle Harran Üniversitemize katkı sağlamak için var gücümle çalışmaya devam edeceğim.” dedi.

Bugünlere ulaşmasında büyük payı olan ailesine teşekkür eden Kırhan, doçentlik sınavı döneminde destek verenleri de unutmayarak, “Öncelikle bana sabır gösteren eşim, çocuklarım ve ailem başarımın mimarlarıdır. Akademik kariyerim boyunca desteklerini hiç esirgemeyen saygı değer hocalarıma yardımları için ayrıca minnettarım, teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kırhan’ın doçentlik unvanı alması sağlık çalışanlarının yanı sıra memleketi Şanlıurfa ve Siverek’te sevinçle karşılandı. Haberi alan sosyal medya kullanıcıları, Kırhan’ı tebrik etti.

1981 yılında Siverek ilçesinde doğan İdris Kırhan, ilk öğretime Beydeş köyünde başladı. Gazipaşa ilkokulundan mezun olarak Siverek Anadolu ve Siverek Lisesinde orta öğretimini tamamlayan Kırhan, 2000 yılında başladığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2006 yılında mezun oldu.

Mecburi hizmetini Siverek ana çocuk sağlığında tamamlayarak 2008 yılında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde iç hastalıkları ihtisasına başlayan Kırhan, 2012 yılında Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine uzman hekim olarak atandı.

2016 yılından bu yana Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışan Doçent İdris Kırhan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 


Bu haber 3363 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...