Sinekler Coronavirus'ü bulaştırır mı?

​Yaz mevsimiyle birlikte Kuzey Yarımküre'de sıcaklıklar artarken halk arasında sivrisinek ve sinek gibi faktörlerin Coronavirus'ü taşıyabileceği ve insanlara iletebileceği konusunda büyük bir endişe oluştu.  

Sinekler Coronavirus'ü bulaştırır mı?
30 Haziran 2020 - 11:31

 




Pekin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nde bir araştırmacı olan Wang Liping'e göre, sivrisinekler ve sinekler, Coronavirus'ü bulaştırmak için biyolojik bir temele sahip değiller.


Liping, dünya çapında Covid-19 bulaşmasına sivrisinek ve sineklerin neden olduğunu gösteren hiçbir kanıtın bulunmadığını söyledi.


Dünya Sağlık Örgütü de (WHO), yeni tip Coronavirus'ün sivrisinek ısırığı yoluyla bulaşamayacağını da açıklığa kavuşturmuştu.


WHO'nun web sitesinde "Bugüne kadar, yeni tip Coronavirus'ün sivrisinekler tarafından bulaşabileceğini gösteren hiçbir bilgi veya kanıt yok." bilgisi yer alıyor.


Uzmanlar, Coronavirus'ün öncelikle "Enfekte bir kişi öksürdüğünde veya hapşırdığında oluşan damlacıklar ile burundan tükürük damlacıkları veya akıntı damlacıkları yoluyla" solunumla yayılan bir virüs olduğuna dikkat çekiyor.


Florida Hillsborough ilçesindeki Sivrisinek Yönetim Hizmetleri direktörü RJ Montgomery de "Bugün itibariyle bir sivrisineğin, Covid-19'u herhangi bir kişiden başka bir kişiye yaydığını gösteren hiçbir bilimsel kanıt yok." diyor.


WHO, virüsten korunmak için ellerin sık sık sabun ve su ile yıkanmasını, yakın temastan kaçınılmasını ve maske takılmasının öneriyor. (İLKHA)


 


Bu haber 6072 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...