Şanlıurfa'da telefonla dolandırıcılık yapanlara operasyon

Şanlıurfa merkezli 23 ilde telefon dolandırıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 49 kişiden 34'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şanlıurfa'da telefonla dolandırıcılık yapanlara operasyon
29 Eylül 2020 - 16:17

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Şanlıurfa Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğünce yürütülen 'Nitelikli Dolandırıcılık' kapsamında, vatandaşları arayarak kendilerini polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanarak örgütlü bir şekilde 'mağdur şahıslara kimlik bilgilerinin FETÖ/PKK terör örgütlerinin eline geçtiği' gibi hayali senaryolarla korku ve tedirginlik yaratmak suretiyle iletişim yoluyla dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik 23 ilde, 44 ayrı olayı aydınlatarak vatandaşlarımızın 4 milyon 613 bin 750 TL maddi zararının önlenmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı: "Çalışmaların devamında şahısların yakalanması amacı ile Şanlıurfa merkezli İstanbul, Eskişehir, Bursa, Antalya, Muğla, Kırşehir, Batman, Yalova illerinde 25 Eylül 2020 günü eş zamanlı operasyon düzenlenmiş. Yapılan operasyon kapsamında 34 şahıs adli mercilerce tutuklanmış, 7 şahıs mahkemece, 8 şahıs adli kontrol şartı ile serbest kalmıştır." (İLKHA)


Bu haber 3019 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü