Şanlıurfa yerel basınından Urfa Baro başkanına tepki

Şanlıurfa yerel basını, Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel’in, sosyal medya hesabından yaptığı “Lahmacundaki soğan kadar Urfa mahalli basınında merak uyandırmadık. Bu utanç da sizin olsun.” açıklamasına tepki gösterdi.

Şanlıurfa yerel basınından Urfa Baro başkanına tepki
07 Temmuz 2020 - 18:20

Şanlıurfa yerel basını, Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel’in, sosyal medya hesabından yaptığı “Lahmacundaki soğan kadar Urfa mahalli basınında merak uyandırmadık. Bu utanç da sizin olsun.” açıklamasına tepki gösterdi.

Öncel, geçtiğimiz günlerde Adalet Komisyonu’nda kabul edilen çoklu baro teklifi ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinde paylaştığı mesajda, “Yürüdük, tartaklandık, meclis kapılarında sabahladık. Lahmacundaki soğan kadar Urfa mahalli basınında merak uyandırmadık. Bu utanç da sizin olsun.” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya tepki gösteren kentteki basın dernekleri, Öncel’den yerel basından özür dilemesini istedi.

Şanlıurfa İnternet Habercileri ve Gazetecileri Derneği (ŞİHA-DER) Başkanı Ömer Dodanlı, Baro Başkanı Abdullah Öncel’in söylemlerinin kabul edilemez olduğuna vurguladı.

Dodanlı, “Bilindiği üzere çoklu baro sistemi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Türkiye’de birçok baroda karara tepki göstermek için Ankara’ya yürüdü. Şanlıurfa’daki dijital medyada ilk günden bu yana yanlı olmayan her baro haberini kendi mecrasında yayımladı. Ancak ne hikmetse baro başkanı Abdullah Öncel, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile çoklu baro teklifinin suçlusu olarak Şanlıurfa yerel basınını gösterdi. Bu kabul edilemez bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

Dodanlı, Öncel’i dernek olarak yerel basından özür dilemeye davet ettiklerini belirterek, “Baro Başkanı Abdullah Öncel seçildiği günden bu yana Şanlıurfa’daki dijital medya kendisine hiçbir karşılık beklemeden koşulsuz destek olmuştur. Ancak bir gün olsun basın mensupları ile bir araya gelmemiş, bir gün olsun basın çalışanlarının avukatlığını üstlenmemiştir. Baro Başkanı Abdullah Öncel, yaptığı paylaşımla adeta çoklu baro sisteminin suçlusu olarak Şanlıurfa yerel basınını hedef göstermesi birçok basın kuruluşunun da emeğini görmezden gelmiştir. Biz Şanlıurfa’daki dijital basın olarak yanlı olmayan, bir kişi ve kurumu hedef göstermeyen her haberin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Biz Şanlıurfa İnternet Habercileri ve Gazetecileri Derneği bu paylaşımı kabul etmiyoruz. Baro Başkanı Abdullah Öncel, özür dileyene kadar dernek bünyemizdeki üyelerimizle baronun hiçbir haberini yayınlamayacağımızı kamuoyuna belirtiriz. Baro Başkanı Abdullah Öncel’i yerel basından özür dilemeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

Gazeteci ve Yazarlar Cemiyet Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Celal Çiftçi de Şanlıurfa Baro Başkanının basına yönelik yaptığı açıklamaya tepki göstererek Öncel’in gazetecilerden özür dilemesini beklediklerini söyledi.

Çiftçi açıklamasında şunları kaydetti:

“Şanlıurfa’da yayın hayatına başladığımız ilk günden beri her zaman hak ve haklının yanında durmaya özen gösterdik. Baro Başkanı Abdullah Öncel’in yerel basına yönelik yaptığı bu talihsiz açıklamasını çok kayda değer görmediğimi ifade etmek istiyorum. Çünkü bizzat sahibi olduğum Olay Medya, baro dâhil tüm STK’ların haberine yer veriyor ve ayrıca savunma yürüyüşüne ilişkin de defalarca haber yayınladık. Baroların yürüyüşüne ilişkin ve tüm engellemeleri gündeme taşıdık. Birçok medya kuruluşu da aynı şekilde bunları gündeme getirdi. Öncel, yapılan haberleri takip etmiyorsa burada suçlu kendisidir. Yaptığı bu talihsiz açıklamadan dolayı da kendisinden özür dilemesini bekliyoruz.”

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler ise, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa faaliyette bulunan gazetelere abone olup takip etmeyen, yerel televizyonlara destek vermeyen, gazetecilerin oluşturduğu meslek kuruluşlarını ve gazeteleri bugüne kadar ziyaret etmeyen ve medya ilişkileri sadece basın bülteni geçip, haberlerini yayınlatmak olarak gören baronun, Şanlıurfa medyasına karşı bu tavrına rağmen haber değeri taşıyan açıklamaları basın kuruluşlarında yer bulmuştur. Şanlıurfa’daki yerel basın devamlı doğrunun, Şanlıurfa halkının ve ülkenin bölünmez bütünlüğünün yanında olmuş, bundan sonra da olmayan devam edecektir. Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel’i bu açıklamasından dolayı kınıyor, yerel basından özür dilemeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


Bu haber 5444 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü