PTT, yoğunluk yaşanan şubelerini kapatma kararı aldı

PTT iş yerlerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle oluşabilecek Coronavirus vakalarını önlemek için yoğunluğun yaşandığı şubelerde 3 Nisan tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatma kararı aldı.

PTT, yoğunluk yaşanan şubelerini kapatma kararı aldı
02 Nisan 2020 - 21:33

PTT’den yapılan açıklamada, “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı’ çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde, bazı PTT iş yerlerimizde yaşanan yoğunluğun, çalışma arkadaşlarımız ve siz değerli müşterilerimizin Coronavirus hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla 03.04.2020 tarihinden itibaren sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerimizi ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı aldık.” denildi.

Bu süreçte sosyal yardım ödemelerinin PTT dağıtıcıları tarafından, İl Emniyet Müdürlükleri, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle iş birliği içerisinde evlerde teslim edileceği belirtilen açıklamanın devamında ise, kapatılmayan iş yerlerinin gün içinde yoğunluğun artışına göre hizmetin durdurulabileceği açıklandı.”

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'den konu ile yapılan açıklamada; Hane başı 1.000 TL’lik yardım alacak hak sahibi vatandaşlarımıza, 03.04.2020 10:00’dan itibaren PTT dağıtıcıları, bekçiler ve kolluk birimlerimizce kendi ikametlerinde ödeme yapılacaktır. Evinde bulunmayan hak sahipleri ödemelerini alamayacaklardır. #EvindeKalŞanlıurfa

1.000 TL’lik yardım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından halihazırda düzenli sosyal yardım alan hanelere kamu personellerince İKAMETLERİNDE ödenecektir. Yardım almak için SYDV’lere yapılacak başvurular ise kabul edilmeyecektir. #EvindeKalŞanlıurfa biz sana ulaşacağız.

(İLKHA)


Bu haber 2590 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü