Nissibi Köprüsü yolunda meydana gelen çökme onarılıyor

Türkiye’nin 3. Büyük köprüsü ve Güneydoğu Bölgesinin en büyük yatırımları arasında gösterilen Nissibi Köprüsü yolunda meydana gelen çökme onarılmaya başlandı.

Nissibi Köprüsü yolunda meydana gelen çökme onarılıyor
07 Ocak 2019 - 14:19

 


Atatürk Barajı üzerinde kurulan, Adıyaman-Kahta-Siverek ve Diyarbakır'ı birbirine bağlayan Nissibi Köprüsü yolunda aşırı yağışlardan dolayı çökme meydana geldi.


Nissibi Köprüsü’nün 500 metre uzaklığında meydana gelen çökmeden dolayı çöken şeritler ekipler tarafından trafik dubaları ile ulaşıma kapatıldı. Karayolunda ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanıyor.


Yaşanan çökme olayının ardından ekipler tarafından onarım çalışmalarına başlandığı ve karayolunda çalışmaların tamamlanmasının ardından ulaşımın normale döneceği öğrenildi.


Türkiye’nin 3. Büyük köprüsü ve Güneydoğu Bölgesinin en büyük yatırımları arasında gösterilen Nissibi Köprüsü’nün yapımına 2012 yılında başlanmış 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açılmıştı.


Nissibi Köprüsü, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiye'nin 3. büyük köprüsü olma özelliğini taşıyor.


www.siverekgenclik.com


 


 



Bu haber 2327 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu