Mühimmat deposunda patlama: 14 yaralı

Şanlıurfa 20 Zırhlı Tugay Komutanlığı içerisinde meydana gelen 2 ayrı patlamada 14 asker yaralandı.

Mühimmat deposunda patlama: 14 yaralı
13 Kasım 2019 - 22:18

Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan 20 Zırhlı Tugay Komutanlığı içerisinde meydana gelen 2 ayrı patlamada 14 asker yaralandı.


Patlamanın ardından Tugay Komutanlığı içerisinden alevler yükselirken, patlamanın “terör saldırısı” olabileceği ihtimaline karşı olay yerine çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.


Polis, patlama nedeniyle Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolu’nu trafiğe kapatarak çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.


Patlamanın ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, olay yerine giderek patlama ile ilgili bilgi aldı.


Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’den konu ile ilgili yaptığı en son açıklamada şu şunları söyledi:


“13.11.2019 günü saat 22.30 sularında ilimiz askeri yerleşkesi içinde bulunan bir mühimmat deposunda iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Söz konusu depoyu korumakla görevli 14 personelimiz, meydana gelen patlama sonucunda yaralanmıştır.” denildi.


Milli Savunma Bakanlığı ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada yaralı sayısı hakkında bilgi vermedi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Şanlıurfa’da bulunan 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait bir hafif silah mühimmat deposunda henüz tespit edilemeyen nedenle saat 22.50 sularında patlama meydana gelmiştir. Patlamada yaralanan  personel hastaneye sevk edilmiş, çıkan yangın kontrol altına alınmış ve olay bölgesinin çevre emniyeti tam olarak sağlanmıştır. Olayla ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış ve oluşturulan inceleme heyeti ile patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başlanmıştır.”


Patlamanın ardından yaralı askerler kent merkezindeki hastanelerde tedavi altına alındı.


Patlama ile ilgili soruşturma sürüyor. (İLKHA)

Bu haber 2075 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...