Molla Sabri Yazar vefat etti

Bölgenin saygın âlim ve kanaat önderlerinden Molla Sabri Yazar, Yeni tip Coronavirus’ten (Covid-19) dolayı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Molla Sabri Yazar vefat etti
20 Eylül 2020 - 07:27

Coronavirus belirtilerinin görülmesi üzerine Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesine kaldırılan bölgenin saygın âlim ve kanaat önderlerinden, eski Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar'ın babası Molla Sabri Yazar, Coronavirus testinin pozitif çıkması üzerine tedavi altına alınmıştı.


Tedavi olduğu sırada kalp krizi geçiren ve yaklaşık 10 gün boyunca hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Molla Yazar, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.


Molla Sabri Yazar’ın bugün son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.


Seyda Sabri Yazar Kimdir?


1937 yılında Elazığ’ın Palu ilçesinde dünyaya geldi. Babasının yardımıyla Arapça ve ileri derecede Osmanlıca derslerini öğrendi.


1953 senesinde Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, Şeyh Ahmet ismiyle maruf, Rufai halifesi olan Şeyh Ahmet yanında okumaya başladı. Bu zat tarikatı bırakarak Nurların okunmasına ve hizmetine başladı.  Arapçayı çok iyi bilen Seyda da medrese hayatında Nurları tanıdı ve okumaya başladı.


1966 yılında Lice’nin bir köyünde imam-hatip olarak görev aldı. Daha sonraki yıllarda vaiz ve müftülük imtihanlarına girerek kazandı fakat bu vazifelerden feragat ederek 1969 yılında Urfa’da Kutbeddin Camii'nde imamet vazifesine devam etti.


Molla Yazar daha sonra 37 sene Şanlıurfa Dergâh Camii imamlığı yapıp emekli oldu. (İLKHA)


Bu haber 3667 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması