KYK başvurusunda şaşırtan soru!

​KYK Kredi ve Burs başvurusu sırasında Gençlik Merkezi ve Genç Gönüllüler Platformu üyesi olup olmadığı sorusu dikkat çekti.

KYK başvurusunda şaşırtan soru!
28 Ekim 2020 - 21:01


Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Burs ve Kredi başvuruları E Devlet üzerinden yapan öğrenciler, başvuru formunda yeni bir soruyla karşılaştı.


Daha önceki yıllarda bulunmayan "Gençlik Merkezleri'ne ve Genç Gönüllüler Platformu'na üye misiniz?" sorusu kafaları karıştırdı.  


Ayrıca öğrencilerin, başvuru formunda bu alanı boş bırakma imkanı da bulunmuyor.


Bakanlıktan açıklama


Sorulan sorunun kafa karıştırması ve birçok aday tarafından sosyal medyada paylaşılmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü sorularla ilgili açıklamada bulundu.


Açıklamada, "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi başvurusuna katılan tüm gençlerimize teşekkür eder; başvuru esnasında gençlerimize yönelik yapılan anket çalışmasında yer alan bakanlığımıza ait gençlik merkezleri ve gönüllülük faaliyetlerine ilişkin sorulara verilen yanıtların başvuru sonucunu etkileyemeyeceğinin altını çizmek isteriz. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi formlarımızda yer alan gençlik merkezleri ve gönüllülük faaliyetlerine ilişkin sorular, bilgilendirme amaçlı olup, gençlerimizin bakanlığımızın bu tür faaliyetlerine katılmaları doğrultusunda davet niteliğindedir." denildi. (İLKHA)


Bu haber 3539 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek