Kaymakam Çiftçiler eğitim konulu toplantıya katıldı

Siverek kaymakamı Mustafa Çiftçiler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Şanlıurfa’da düzenlenen eğitim konulu toplantıya katıldı.  

Kaymakam Çiftçiler eğitim konulu toplantıya katıldı
24 Ocak 2019 - 12:00

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin değerlendirilmesi ile ilgili düzenlenen toplantıya başkanlık yaptı.


Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler ve Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu’da katıldı.


Toplantıda, eğitim öğretim alanında yapılan yatırımlar değerlendirilerek ve ikinci dönemde giderilmesi gereken eksiklikler ele alındı. Toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, dönem başında yapılan toplantıda belirlenen hedefleri hatırlatarak, ne ölçüde başarılı olduklarını değerlendirdi.


 Eğitimde altyapı eksikliğinin giderilmesi için yoğun bir tempo içerisinde çalışıldığını ve önemli mesafe alındığını belirten Vali Erin, 2018 yılında ihale edilen 393 okul inşaatından tamamlananların eğitim öğretim hizmetine sunulduğunu anımsattı. Vali Erin, “Derslik anlamında hala eksiklik var, bunun farkındayız. Bunu da genel bütçe dışındaki kaynaklarla, hayırseverlerin destekleriyle tamamlayabiliriz. Önemli olan da genel bütçe dışındaki kaynakları harekete geçirebilmektir” dedi.


“Lise mezunlarımızın en az yüzde 50’sini üniversiteye gönderebilmeliyiz”


 Eğitim öğretimde asıl hedefin, ailesine, topluma, ülkesine ve milletine faydalı, bayrağına, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı bireyler yetiştirmek ve en iyi şekilde eğitim vermek olduğunu belirten Vali Erin, “Gündemimizin birinci sırasında her zaman eğitim olmalı. Altyapının iyileştirilmesi, kalitenin artırılması gibi konulara kafa yormalıyız. Bunun yanında gençlerimizin eğitimdeki başarısını yükseltmek için elimizden geleni yapmak zorundayız. Lise mezunlarımızın en az yüzde 50’sini üniversiteye gönderebilmeliyiz. Ailelerin öğretmenlerine emanet ettikleri bu çocukları, gençleri biz sahiplenmezsek başkaları sahiplenir. Mezun olup, üniversiteye yerleşememiş tüm evlatlarımıza ulaşmalıyız. Bunların ihtiyaç duyacağı materyalleri de muhakkak karşılarız” diye konuştu.


 “Taşıma, yemek ve benzeri ihale işlerinde tam şeffaflık istiyorum”


Devlet adına milletin sağladığı kaynakların etkin ve doğru kullanılması gerektiğinin altını çizen Vali Erin, şunları söyledi: Taşıma, yemek ve benzeri ihale işlerinde tam şeffaflık istiyorum. Bu konularda şikâyetler azalsa da hiç olmamasını sizlerden bekliyorum. Kaynakların etkin ve doğru kullanılması, şeffaflık konusu sadece Milli Eğitim için değil, tüm kurumlarımız için geçerlidir. Bu konuda Kaymakamlarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyorum. (İLKHA)


 

Bu haber 2535 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü