Kanser hastası kadını dolandırdılar

Şanlıurfa'da yaşayan kanser ve dalak hastası kadın, tedavi için gittiği Ankara'da, kendini Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldı.

21 Aralık 2020 - 09:57

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Direkli Mahallesinde, eşinden ayrı yaşayan 5 çocuk annesi  Sıdıka Çebik (42), rahatsızlığından dolayı gittiği hastanede rahim kanseri ve dalak hastası olduğunu öğrendi.
 

Hiçbir geliri olmayan ve çocuğunun engelli olmasından dolayı 3 ayda bir aldığı engelli maaşı ile geçinen Çebik, hastalığının tedavisi için Ankara'ya gitti.

Ankara'da hastaneye giderken kendisini Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan dolandırıcı şahsın "sağlık mezunu kızını 5 bin liraya işe koyacağız" vaadine aldanan Çebik, yakınlarından 5 bin lira borç alarak dolandırıcı şahsa verdi.

Aradan geçen zamana rağmen kızını işe almayan ve parasını iade etmeyen şahsın, kendisini dolandırdığını anlayan Çebik, Ankara Ulus Cumhuriyet Başsavcılığına giderek dolandırıcı şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.
 

Dolandırıcı şahsın "Harun Karaduman" isimli şahıs olduğunu iddia eden Çebik, kızının dolandırıcı şahsa yaptığı yazışmaları, telefon konuşmalarını savcılığa sundu. Adı geçen sahsın profesyonel bir dolandırıcı olduğunu ve kendisiyle birlikte onlarca kişiyi çeşitli vaatlerle dolandırdığını anlayan Çebik, dolandırıcı şahsın yakalanmasını ve yakınlarından borç aldığı 5 bin lirayı ödeyebilmek için de yetkililerden yardım istedi.

Çebik, yaşadığı mağduriyet ile ilgili İLKHA'ya konuştu.



"Dolandırıcı şahıs kendisini Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü olarak tanıttı"Şanlıurfa'dan hastalığının tedavisi için Ankara'ya gittiğini belirten Çebik, " Şanlıurfa'da doktorlar bana  ‘rahim kanseri' teşhisi koydular. Ayrıca dalak hastasıyım, dalağımın atardamarı tıkanmış. Urfa’dan hastalığım için Ankara’daki Başkent Üniversite Hastanesine, oradan da şehir hastanelerine gittim.  Yolda yorgun haldeyken  Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay’ı aradım. Ona derdimi arz ederek çocuğumun işe girmesi için yardımcı olmasını, Ankara’da perişan halde olduğumu, bir çocuğumunda göz nakli olduğunu, Ankara'da paramın tükendiğini kendisine söyledim. Telefonla konuşurken ‘Harun Karaduman’ adlı şahıs beni takip etmiş, ne kadar süredir takip ettiğini tam olarak bilmiyorum. Milletvekiliyle konuştuklarımın hepsini duymuş. Arkadan 'abla' diyerek bana seslendi. Bende 'efendim' dedim. Bana 'vekili sen mi aradın?' deyince 'evet' dedim. Zannettim ki adamı vekil bana göndermiş.  Dedim ki  'sen kimsin?' Bana, Cumhurbaşkanının Özel Kalem Müdürü olduğunu,  denetime çıktığını,  bana yardım etmek için geldiğini söyledi. Bende kendisine inandım." şeklinde konuştu.

"Benden kızımı işe sokmak için 5 bin lira para istedi"

Dolandırıcı şahıs ile diyoluğunu anlatmaya devam eden Çebik, "Bana, 'İşe almamızı istediğin kimsen var mı?' dedi. Bende,  ‘evet, hemşirelik okumuş kızım var ’ dedim. Bana, ‘vakit kaybetmeden kızını ara, mail adresime evraklarını göndersin.’ dedi. Bende kızımı arayarak bütün evraklarını istedim. Kızım Harun Karaduman’ın mail adresine bütün evraklarını gönderdi. Daha sonra telefonla birisini arayarak kızımı işe koyacağını söyledi. Telefondaki kız da '5 bin lira para lazım, parayı alınca işe koyarız.' dedi. Bende ona inandım 5 bin lira ile kızım işe girer, rahat ederim düşüncesine kapıldım. Şanlıurfa'daki tanıdıklarımı, akrabalarımı arayarak borç istedim. Harun Karaduman bana ‘borç isterken kızının işe gireceğini söyleme, kendi hastalığın için harcayacağını söyle ki sana para versinler.’ dedi. Bir tanıdığımı arayarak hastalığım için kullanmak üzere ondan para istedim.Telefonla görüştüğüm kişi ‘biz senin hastalığını biliyoruz, parayı kızın gelip alsın’ dedi. Kızım gidip parayı aldı ve parayı benim hesaba aktardı. Bankaya gidip kartı yerleştirdim ve parayı çektim. Harun Karaduman’da parayı çektiğim yerde benden aldı. Parayı aldığı görüntü ATM'nin kamera kayıtılarında var." diye konuştu.

"Beni dolandıran şahsın savcılıkta 37 dosyası var"

Parayı alan şahsın kendisini dolandırdığını anlayan Çebik, "20 gündür boyunca adama 'ya kızımı işe al ya da paramı bana geri iade et' dedim. Adam sürekli 'tamam' diyordu. Bir gün yine aradığımda telefonu açık bırakmıştı. Telefonda ‘salak kadına bak, onun gibi binlerce kadını dolandırdım ama kadın dolandırıldığının halen farkında değil.’ dedi.  Telefonda öyle söyleyince dolandırıldığımın farkına vardım. Daha sonra Ankara Ulus Başsavcılığı’na gittim.  Savcılığa dolandırıldığımı söyledim. Bana ‘abla sen bula bula bu adamı mı buldun? Bu adamın 37 dosyası var’ dedi. Ben şok oldum, yıkıldım. Bana dosya açtılar ve şikâyetçi oldum. Paramı bu adamdan tekrar nasıl alacağım, borcumu nasıl ödeyeceğim? Onu düşünüyorum. Devletime güveniyorum. Devletten böyle insanları cezalandırmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Çocuğumun engelli maaşı ile geçiniyorum"

Ekonomik durumunun çok kötü olduğunu vurgulayan Çebik, "Paramın o adamdan geri alınmasını istiyorum; çünkü borçlandım. Borçtan dolayı bugün bu halimle bile çalışmak istiyorum. Soba kurmuşum ama inanın ki daha odun almamışım. Hasta olduğum için bugün komşudan 2 tane odun getirdim. Şu an yakacak odunum bile yok. Ben sadece çocuğumun engelli maaşı ile geçiniyorum. Beni dolandıran adama 'dur' deme zamanı geldi. Ben naklimi de yapıp evime geldim. Borcumu nasıl ödeyeceğim? Çalışacak erkek çocuğum yok, bir tane var o da göz ameliyatı oldu ve rahatsızdır. Çocuğumun engelli olduğu için onun maaşıyla geçiniyorum." dedi. (İLKHA)


Bu haber 28892 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü