İşitme engelliler okul talebi Meclis gündeminde

HDP Milletvekili Ömer Öcalan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği önergede Siverek'te açılması öngörülen işitme engelliler okulunun akıbetini sordu.

İşitme engelliler okul talebi Meclis gündeminde
06 Aralık 2019 - 06:29

Araştırma Önergesi Tam Metni


Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaklaşık 60 işitme engeli öğrenci ve aileleri anayasal hak olan eşit eğitim hakkından yararlanmak, kendileri için uygun koşullarda eğitim sağlanması için 2018 Ekim ayından itibaren İşitme Engelli Okulu’nun yapılması için talepte bulunmaktadır. Ailelerin ilgili kurumlara yapılan bütün başvuruların ve bu yöndeki çabaların sonuçsuz kalması üzerine; işitme engelli öğrencilerin ailelere destek veren yurttaşlar ve Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) ile birlikte seslerini duyurmak, taleplerinin yerine gelmesi için haklı eylemlerini sürdürmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Siverek Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nin kullanılmayan eski pansiyonun İşitme Engelli Okulu’na çevrilmesi için 350 bin TL ödenek gönderilmiş ancak bu ödenek söz konusu pansiyonun okula dönüştürülmesi yeterli olmamıştır.   Bu bağlamda, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Siverek Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nin kullanılmayan eski pansiyonun İşitme Engelli Okulu’na dönüştürülmesi amacıyla yeni bir proje hazırlanmış ve proje Milli Eğitim Bakanlığına sunulmuştur. Ancak söz konusu projenin onaylanması ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığınca henüz onaylanmamış ve projenin yürütülmesi için ödenek tahsis edilmemiştir.


Bu bağlamda;


1-Şanlıurfa-Siverek ilçesi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nin kullanılmayan eski pansiyonun İşitme Engelli Okulu’na dönüştürülmesi amacıyla Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan projenin onaylanma süreci hangi aşamadadır?


2- Söz konusu projenin kabül edilmesi durumunda bu okulda görevlendirilecek yeterli özel eğitim öğretmeni var mıdır? Şanlıurfa’da özel eğitim branşında ihtiyaç duyulan norm kadro sayısı kaçtır? Bu kadrolarda fiili olarak kaç branş öğretmeni görev yapmaktadır?


3-Türkiye genelinde işitme engelli öğrenci sayısı kaç kişidir ve bağımsız okul olarak kaç İşitme Okulu bulunmaktadır?


4-Türkiye genelin İşitme engelli öğrencilere eğitim verebilecek eğitim özel eğitim branşında ihtiyaç duyulan norm kadro sayısı kaçtır? Bu kadrolarda fiili olarak kaç branş öğretmeni görev yapmaktadır?


5-  2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı öğretmen atama planlanmasında Şanlıurfa ve Türkiye genelinde  kaç Özel Eğitim Öğretmen’inin atanması planlanmaktadır?


www.siverekgenclik.com

Bu haber 2185 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek