"İnsan canı kaç dönüm arazi eder"

Deva Partisi Siverek İlçe Başkanlığı, bu akşam Siverek kırsalında meydana gelen üzücü olayla ilgili bir açıklama yayımladı.

"İnsan canı kaç dönüm arazi eder"
29 Kasım 2020 - 17:59

 


Basın açıklaması tam metni:


Bu akşam saatlerinde haber ajanslarına içimizi yakan, bizleri kahreden bir haber düştü; “Siverek’te arazi kavgası: 2 Ölü” diye.

İnanıyoruz ki; güzel şehrimiz Siverek’te yaşayan hiç kimse ilçemizde bu olayların yaşanmasından ve insanlarımızın canlarının bir-iki satırlık haber cümleleri kadar değer görmesinden razı değildir.

Öncelikle vatandaşlarımızdan biraz daha anlayışlı ve aklıselim ile hareket etmelerini rica ediyoruz. Ancak bizler biliyoruz ki; bu durumların tek sebebi vatandaşlarımızın “bir anlık öfkesi” değildir.

Gerek resmi, gerekse de gayrı resmi bir şekilde gerçekleşen bireysel silahlanma ve bu duruma gerekli müdahalenin yapılmaması yaşanan bu durumların bir sebebidir.

Köylerimizde yıllardır bir şekilde ötelenen ve bir türlü gerçekleştirilemeyen “Arazi Toplulaştırması” yaşanan bu durumların bir sebebidir.

Benzer olaylarda yaşanan hukuk garabetleri, uzayan mahkeme süreçleri ve suçluların kamu vicdanını rahatlatacak cezalar almamaları bu durumların bir sebebidir.

İlçemizde yıllardır aynı sebeplerden dolayı insanlar yaşamlarını yitirmelerine rağmen, bu acı olayların akademisyenler, emniyet bürokrasisi, mülki amirler ve ilgili kurumlar tarafından bütün boyutlarıyla incelenmeyip bu olayları doğuran nedenlerin ortadan kaldırılmaya çalışılmaması, bu durumların basit “sosyolojik” sebeplere sığınarak geçiştirilmesi yaşanan acı olayların bir sebebidir.

Umuyoruz ki; gerekli inceleme ve araştırmalar titizlikle yapılarak ve yukarıda saymış olduğumuz bazı sebepleri de dikkate alarak, gerek kolluk kuvvetlerimiz gerekse de ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız üstlerine düşeni yaparlar ve bu tür olayların bir daha yaşanmayacağı bir şehri hep beraber inşa edebiliriz.

İnsan hayatını her şeyin üzerinde gören bir anlayışla; hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.


Bu haber 6287 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü