İkinci doz aşılama çalışmalarının startı verildi

​Ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da ikinci doz aşı uygulaması sağlık çalışanlarına ve 70 yaş üzerindeki vatandaşlara vurulmaya başlandı.

İkinci doz aşılama çalışmalarının startı verildi
11 Şubat 2021 - 13:16

Coronavirus ikinci doz aşısını yaptıran Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, ikinci doz aşılama çalışmaları ilgili açıklamalarda bulundu.


Erkuş, "Sağlık Bakanımızın yapmış olduğu birinci doz aşı sonrası bugün de ikinci doz aşılarımıza Şanlıurfa olarak başlamış bulunmaktayız. Bugün ayrıca 70 yaşın üzerindekiler yarında 65 yaşın üzerindekiler, sisteme tanımlanmasıyla birlikte ilk doz aşılarını yapabileceklerdir. Sistem içerisinde yarından itibaren 65 yaş üzerinde bulunan tüm vatandaşlarımızın MHRS, e-Nabız, Aile Hekimlikleri üzerinden randevularını alarak Covid-19 aşılarını olmalarını istiyoruz. Salgın dönemindeki bu aşılama toplumsal olarak el ele verebileceğimiz ve toplumsal olarak altından kalkabileceğimiz bir yüktür. Eğer toplumsal bağışıklığımızı yüzde 70’in üzerine çıkarabilirsek eski dönemlere doğru yavaş yavaş adım atmaya başlayacağız. Bu süreci Hep birlikte ve el ele vererek en az zayiatla en hızlı bir şekilde atlatmak istiyoruz." dedi. (İLKHA)


Bu haber 6245 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek