Havaların ısınmasıyla yılanlar tarlalarda görüldü

​Sıcakların başlamasıyla Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde mercimek hasadına başlayan işçiler, yılanlarla karşılaşınca tarlada çalışan kişilere uyarılarda bulundu.

Havaların ısınmasıyla yılanlar tarlalarda görüldü
30 Mayıs 2020 - 16:11

Hilvan'da kısa zaman önce mercimek ve diğer hububat çeşitlerinin hasadına başlandı.


İlçe merkezine yakın bir yerde kardeşinin ektiği mercimek tarlasında çalışan Haçim Kılıçoğlu, tarlada çalıştığı esnada yılanın kendisini sokacağını fark ettiğini ve sıcaklarda bu durumların sık sık yaşandığını söyleyip tarlada çalışan işçilere dikkatli olması uyarısında bulundu.


Kılıçoğlu, “Mercimek tarlasında çalıştığım esnada bir yılanın ayağımdan beni sokacağını fark ettim. Bunun üzerine tedbirimi alıp yılanı öldürdüm. Çok zararlı bir yılan olduğunu düşünüyorum. Bölgemizde mercimek, buğday, arpa gibi ürünlerin hasadına başlandı. Şanlıurfa bölgesi de sıcak bir iklime sahiptir. Bu nedenle tarlada çalışan insanların dikkatli olması lazım. Her sene bu vakitlerde yılan sokmalarından dolayı hayatını kaybeden insanlar oluyor. Çalıştığımız esnada biraz daha dikkatli olalım. Hiçbir şey bizim hayatımızdan daha önemli değildir. Sıcaklar hem yılanların hem de farklı zararlı hayvanların ortaya çıktığı zamanlardır. Bu nedenle çalışırken mutlaka dikkat edelim.” dedi. (İLKHA)


Bu haber 1708 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek