Güneydoğu'nun en büyük kitap fuarı açıldı

Güneydoğu'nun en büyük kitap fuarı olan "3. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı" kitapseverlere kapılarını açtı.

Güneydoğu'nun en büyük kitap fuarı açıldı
23 Kasım 2019 - 15:51

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük kitap fuarı "3. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı" yüzlerce kitapseverin katılımıyla açıldı.


50'si yerel olmak üzere 200'e yakın şair-yazar, 250 yayın evinin katılım göstereceği "3.Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı" açılış gününde yoğun ilgi gördü. Geçmiş yıllarda yoğun bir katılımın yaşandığı fuar, bu yıl bölge rekoru kırmayı hedefliyor.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 11 Nisan Fuar Merkezinde 300'e yakın etkinliğin de düzenleneceği Kitap Fuarı, 1 Aralık 2019 tarihine kadar açık kalacak. 


Fuar açılısında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Türkiye'nin en genç şehri Şanlıurfa'da, kitap okuma alışkanlığını gençlere aşılamanın önemine vurgu yaptı.


Fuarın Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Beyazgül, "Bize ilk emri 'Oku' olan o güzel dinin mensuplarıyız. Yine 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Her zaman söylediğimiz gibi çok zenginliklerimiz var. Bir Ağrı Dağı'nı yurdumuza sığdırabiliriz ama bir Mevlana'yı ve Yunus Emre'yi sığdıramıyoruz. Herkes sahip çıkmak istiyor ama bu değerlerimiz ülkemizin öz malıdır. Şanlıurfa derinliği olan bir şehrimizdir. Sanatta, sözde, kültürde, müzikte ve birçok alanda çok büyük derinliğe sahip bir şehirdir. Farklı illere gittiğimizde bir birine benzeyen yapılar görüyoruz ama Şanlıurfa'ya geldiğimizde; Haleplibahçe, Balıklıgöl, Harran ve Göbeklitepe ayrı bir görüntü veriyor bize. İşte bütün bu güzelliklerin içinde yaşayan Şanlıurfa'mızın sanatçısı, türkücüsü ve yanık sesli insanları çoktur. İnşallah biz de batıdan doğuya göç bekliyoruz, kitap fuarımız hayırlı olsun." diye konuştu.


Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürüne değinen Şanlıurfa Vali Vekili İsmail Çetinkaya, "Şanlıurfa, kadim medeniyetlere beşiklik etmiş bir şehrimiz, dolayısıyla tarihi kadar kültürü ile ön plana çıkan bu şehrimizde bu tür bir organizasyonun yapılmasından dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.


Birçok ilde kitap fuarları yaptıklarını ama Şanlıurfa'da çok yoğun ilgi gördüklerini belirten Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çayır ise, "Şanlıurfa'mızda daha kitap fuarımızın açılışı olmadan vatandaşlar yoğun bir katılım gösterdi. Bu katılım, Belediyemizin çalışmasının bir ürünüdür. Kitap okuyarak ileriye doğru yol alacağımızı ve gelişerek büyüyeceğimizi ümit ediyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.


Öte yandan farklı günlerde gerçekleştirilecek olan etkinlilerde imza günleri, yarışmalar ve konferanslar düzenlenecek. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haber 1759 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek