Gıda fiyatlarındaki artışa "ağır ceza" uyarısı

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek esnafa hitaben, "Eğer bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir." uyarısında bulundu.

Gıda fiyatlarındaki artışa "ağır ceza" uyarısı
29 Ocak 2021 - 12:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Hazreti Ali Camii’nde kıldı.


Camiden ayrılırken basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Coronavirüs'le mücadelede alınan tedbirlerle vaka sayısında azalma olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Coronavirüs'le ilgili konularda Kurulu'nun ifadelerinin, açıklamalarının önem arz ettiğine işaret ederek, "Ama ben daha çok değerlendirmeleri vefatla ilgili yapıyorum. Vefat sayılarındaki düşüş beni ciddi manada ümitlendiriyor. Bundan dolayı da ben ümitliyim." dedi.


"Ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adım atmaya gayret ettik"


Virüsün mutasyonuyla ilgili bazı olumsuz gelişmeler yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Onu da inşallah aşacağımıza inanıyorum. Gerek okullarla alakalı, gerekse son dönemde bu restoranlarla ilgili, bunun yanında bütün bu açık mekânlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya gayret ettik. Bu konuda şu anda lokantalarımızı vesaire, biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var. Bunun için de son açıklamalarımda mali destekler noktasında bin lirayla, 750 ve 500 lira gibi bir desteği üç ay süreyle verme kararı aldık ve bu adımı atmakla da çok ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız. Çünkü şu anda küçük esnafımızı yalnız bırakamayız onlara da gerekli desteği verdik, veriyoruz."


Gıda fiyatlarındaki artış


Cumhurbaşkanı Erdoğan süreç içerisinde sebze, meyve bakliyat fiyatlarında ciddi farklar yaşandığına dikkati çekerek, "Bunun için de Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışmanın içerisinde. Öyle zannediyorum ki şu önümüzdeki bir ay içerisinde biz bu işi çok daha kontrollü bir şekilde yürüteceğiz. Çünkü vatandaşın bu noktada ezilmesine tahammül edemeyiz." diye konuştu.


Beyaz et ve kırmızı ette de süreci takip ettiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaflara seslenerek, "Yani eğer siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız, çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Bunun için de lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza da zulmetmeyin." ifadelerini kullandı.


Bu haber 8759 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü