Fıstık ağaçları dolu yağışından zarar gördü

Şanlıurfa’nın Bozova ve Karaköprü ilçelerinde öğlen saatlerinde etkili olan dolu yağışı fıstık bahçeleri ve tarım arazilerini vurdu.

Fıstık ağaçları dolu yağışından zarar gördü
24 Mayıs 2020 - 17:50

Büyük zarara yol açan dolu yağışından dolayı başta fıstık ağaçları olmak üzere zeytin, badem, ceviz ağaçları ve tarım arazileri büyük zarar gördü. Yağıştan dolayı araziler tamamen beyaza büründü.


Dolu yağışının en çok etkili olduğu Bozova’ya bağlı Kesmetaş kırsal mahallesinde, ağaç yaprakları kırılmasıyla ürünler yere döküldü.


Konu ile ilgili İLKHA’ya konuşan Ekonomist Çifti Âdem Atmani, dolu yağışından dolayı tüm ağaçların zarar gördüğünü belirterek, “Bugün öğlen saatlerinde başlayan ve yarım saat devam eden dolu yağışından dolayı fıstık, ceviz ve zeytin ağaçlarımız büyük zarar gördü. Fıstık ağaçlarının üzerinde fıstık kalmadı. Gerçekten zararımız çok büyük. Devletimizin bu zararımızı afet kapsamına alarak zararımızı karşılamasını bekliyoruz.” diye konuştu.


Dolu yağışının ardından Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almaz, dolu yağışının zarar verdiği kırsal mahalleleri gezerek çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Karaköprü ve Bozova ilçemizdeki fıstık, badem ve zeytin üreticilerimiz başta olmak üzere tüm çiftçilerimize dolu yağışı nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah çiftçilerimizi afat ve belalardan muhafaza etmesini dilerim.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


Bu haber 3301 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü