Fettahlı: Siverek'te Acil Müdahale Ek Binası Açılmalı

MHP Siverek İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı Siverek’te acil müdahale ek binasının açılması için Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliğine başvuru yaptı.

Fettahlı: Siverek'te Acil Müdahale Ek Binası Açılmalı
30 Ağustos 2016 - 13:17

MHP Siverek İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı Siverek’te acil müdahale ek binasının açılması için Sağlık Bakanlığı Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliğine başvuru yaptı.

Fettahlı gerekçesinde şu ifadelere yer verdi.

- Siverek, yaklaşık 250.000 nüfusa sahiptir. Siverek Devlet Hastanesi ilçe merkezimize yaklaşık 8 km uzaklıktadır.

- 200 yataklı devlet hastanemiz günlük 2,500 hastaya hizmet vermektedir. Bu sayının yaklaşık %20’sini acil girişler oluşturmaktadır. Bu oranda günlük olarak yaklaşık 500 hastaya denk gelmektedir. Bu sayı aylık olarak 15.000’ne ulaşmaktadır.

- 15.000 hastamızdan alınan verilere göre %30 oranı ileri derece de tıbbı müdahale gerektirecek acil vakalardan oluşmaktadır. Geri kalanın ise basit tıbbi müdahale ile geçiştirebilecek hastalar olduğu anlaşılmaktadır.

- Yukarıdaki verilere göre aylık ortalama olarak 12.000 civarı hastamız basit tıbbi müdahale için 200 yataklı devlet hastanesine gittiği anlaşılmaktadır.

- Basit acil hastalarının gösterdiği ani refleks gereğince hasta yakınlarının aciliyeti ve 200 yataklı devlet hastanemizin konum ve yerleşim olarak ters yönde olması kazalara davetiye çıkarmaktadır.

- İlçe merkezi yerine yapılacak acil vakalara müdahale edebilecek hastane ek binası ile acil hastalarımızın sorunlarına çözüm noktasında isabetli bir karar olacaktır.

- Pek çok ilden büyük ilçemizde yapılması istenen devlet hastanesi acil müdahale ek binasının merkezde yapılması burada yaşayan ilçe halkı ve toplumun bütün kesiminin ihtiyacını karşılayacaktır.

- Şanlıurfa kamu hastaneler birliği genel sekreterliğinin acilen bu mağduriyeti gidermesi ve çözüm noktasında bir an evvel çalışma başlatmasını temenni eder konunun yakın takipçisi olacağımızı beyan ederiz.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 6400 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü