Elektriği kesilen çiftçilerin DEDAŞ'a tepkileri sürüyor

Bölgede çiftçilerin sulama için kullandıkları sondaj kuyularının elektriğini kesen DEDAŞ’a tepki gösteren Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, milli servet olan tarımın elektrik firmasına kurban edildiğine dikkat çekti.

Elektriği kesilen çiftçilerin DEDAŞ'a tepkileri sürüyor
12 Haziran 2020 - 21:07

Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilerin sulama için kullandıkları sondaj kuyularının elektriğini kesen DEDAŞ’a tepki gösterdi.


DEDAŞ'ı kural tanımaz ve çiftçi düşmanı  olduğunu ifade eden Ekinci, “DEDAŞ  çiftçi ve halkı canından bezdirdi. Bu zülüm artık bitsin.” dedi.


Yüzbinlerce  dönüm arazinin sıcak yaz sezonunda suya ihtiyaç duyduğunu aktaran Ekinci, milli servet olan tarımın elektrik firmasına kurban edildiğini belirtti.


Ekinci, “Sulama sezonun başladığı şu günlerde DEDAŞ firmasının elektrikleri kesmesi ve çiftçiye ait trafolar sökmesi kabul edilebilir bir şey değil. Tarım herkesin ortak malı. Üretmek zorundayız. Üretmezsek  aç kalırız. Ekonominin ayakta kalması için elektrik sorunun çözülmesi lazım.” ifadelerini kullandı.


Çiftçiye yazılan  ve milyonlarca lirayı bulan yüksek faturalara dikkat çeken Ekinci, “Çiftçi sadece tarlasını değil evini barkını da  satsa bu faturaları ödeyemez. Bu bilinen bir şey… Bu sadece Viranşehir in değil 6 ilin sorunu. Bu zulmün  son bulması gerekiyor. Çiftçinin ekinleri bu sıcakta susuz kalamaz. Hepimizin serveti göz önünde kuruyor. Bu toplumun tüm kesimlerine yansıyor.” şeklinde konuştu.


Elektrik şirketi tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:


“Borçların ödendiği noktadan itibaren abonelerimize yeniden elektrik vermeye hazırız. Borçlarını ödemek isteyen abonelerimize, daha önce olduğu gibi bundan sonra da, gecikme cezası indirimi ve taksitlendirme gibi imkânlar sunulacaktır. Elektrik dağıtım faaliyetini bir kamu hizmeti olarak gördüğümüzün ve bunun sorumluluğuyla hareket ettiğimizin herkes tarafından bilinmesini isteriz. Ancak şu da unutulmamalıdır ki şirketimiz, elektriği belirlenen fiyatlar üzerinden piyasadan peşin satın alarak tüketiciye ulaştıran, tüketicisinden ise sattığı elektriğin ücretini uzun vadede tahsil eden bir serbest piyasa şirketidir. Şirketimizin sağladığı kolaylıkların uzun yıllara yayılan bir istismara dönüştüğü noktada, enerji arzını sürdürülebilir kılmak ve borçlarını düzenli ödeyen abonelerimizin hukukunu korumak adına gereken önlemleri almaktan çekinmeyeceğiz.” (İLKHA)


Bu haber 2590 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü