Elazığ'daki deprem Siverek'te hissedildi

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 5.2 şiddetindeki deprem çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Elazığ'daki deprem Siverek'te hissedildi
04 Nisan 2019 - 17:50

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün aktardığı son dakika bilgisine göre, Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Kavakköy Mahallesi'nde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem, yerin 2.8 kilometre altında saat 20.31'de gerçekleşti. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

Deprem; Siverek, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremin hissedildiği Siverek'in depremin merkez üssü Sivrice'ye kuş uçuşu uzaklığının 78 kilometre olduğu öğrenildi 


Artçı sarsıntılar devam ediyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Kavakköy Mahallesi'nde 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ'da 12 artçı deprem daha meydana geldi.

Deprem sosyal medyayı da salladı

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan depremin ardından depremi hisseden vatandaşlar yakınlarına ve arkadaşlarına arayarak ve sms atarak depremi hissedip, hissetmedikleri sordu. Sosyal medya kullanıcıları da depremi hissetiklerine dair paylaşımlarda bulundular.

AFAD gelişmeleri takip ediyoruz.

AFAD, Elazığ'daki deprem ile ilgili olarak twitter hesabindan yaptığı açıklamada, "Elazığ, Sivrice’de meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadı. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü deprem ile ilgili açıklama yaptı

Merkez üssü Elazığ ilimizde 5.2 şiddetinde yaşanan depremden dolayı, bazı yerel ve ulusal basın organlarında Suruç İlçe Devlet Hastanesinin boşaltıldığına dair iddialar yer almaktadır. Suruç Devlet Hastanesinde yaşanan depremin ardından servislerde duydukları endişe nedeniyle hastalarımızın bir kısmı hastaneden kendi isteği ile taburcu edilmişlerdir. Yapılan ilk değerlendirmelerde Suruç Devlet Hastanesinde hizmet vermeyi etkileyecek bir durum tespit edilmemiştir. Haberlerde çıkan iddialar asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kızılay'dan hasarlı evlere girmeyin çağrısı

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık deprem ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sivrice'de deprem’i hisseden bölgedeki tüm vatandaşlarımız duyarlı olsunlar. AFAD’dan gelecek uyarıları izlesinler ve evlerinde hasar olan vatandaşlarımız evlerinden çıksınlar ve hasar tespiti yapılana kadar girmesinler." dedi.

Elazığ ve Malatya'da vatandaş tedirgin

Elazığ'daki 5,2 şiddetindeki depremin ardından Elazığ ve Malatya'da artçı deprem şoku yaşayan bazı vatandaşların evlerine girmediği öğrenildi .


Sivrice kırsalında yıkılan evler var

Depremde en çok hasar Sivrice ilçesine bağlı Doğanbağı köyünde meydana geldi. İlk belirlemelere göre köyde 5 ev hasar gördü. Hasar gören evlerden 2’si kısmen yıkıldı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3445 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı