Düşük ve orta riskli illerde okullar açıldı

Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı'nın ardından alınan kararlar doğrultusunda düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime başlandı.

Düşük ve orta riskli illerde okullar açıldı
02 Mart 2021 - 06:38

 



Yaklaşık bir yıldır uzaktan EBA üzerinden eğitim alan öğrenciler, bugün ilk kez öğretmenleriyle buluştu.


Okuldan uzak kalmanın hasretini yaşayan öğrenciler, bir yıl aranın ardından hem okullarına hem de sınıflarına kavuştular.


Eğitimde il bazlı yerinde karar uygulaması doğrultusunda tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8'inci ve 12'nci sınıflar ile birlikte düşük ve orta riskli olarak belirlenen illerde tüm kademelerde eğitim öğretime başlandı.


Eğitim öncesi okular dezenfekte edilerek hazır hale getirildi. Bir yıl aranın ardından ilk kez okullarıyla bulaşacak öğrenciler, sabahın erken saatlerinde okullarının yollarını tutu.


Maskelerini takan öğrenciler, okul girişinde kurulan stantlarda ellerini dezenfekte ederek sınıflarına geçtiler. Öğrencileri karşılayan okul idarecileri, çocuklara bir yandan dezenfekte kullanmayı öğretirken bir yandan da maske ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyardı.


Çocuklarıyla birlikte gelen aileler ise okul kapısında çocuklarını teslim ederek geri döndüler. Covid-19 tedbirlerinin sıkı uygulandığı okulların bahçesine araçların giriş çıkışına izin verilmedi.


Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün, ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, lise hazırlık 9. 10. 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlandı. (İLKHA)


Bu haber 2165 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı