Doğru maske nasıl kullanılır ?

​Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkililerinden Prof. Tim Sly, doğru maske kullanımyla ilgili kritik maske kullanımı uyarısı yaptı.

Doğru maske nasıl kullanılır ?
01 Ekim 2020 - 07:43


İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan 200'den fazla ülke ve bölgeye yayılan Coronavirus (Covid-19) nedeniyle can kayyıpları ve vaka sayısı artarken bilim insanları aşı ve ilaç bulmak için bir yandan da virüsü kontrol altına almak için uyarılar yapmaya devam ediyor.


Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkililerinden ve Kanada'da Toronto Ryerson Üniversitesinden epidemiyolojist Prof. Tim Sly, doğru maske kullanımnın önemine dikkat çekti.


Coronavirus ile mücadelede maske takmanın büyük önem taşıdığını vurgulayan Sly, "Ancak gerektiği gibi takılmalı. Yoksa hiçbir faydası olmaz. Bir anlamda yasak savmak için takılmış olur. Araştırmalar, maske takmanın virüse karşı 2-3 kat daha fazla koruma sağladığına ve hastalık taşıyan kişinin virüsü yaymasının önlenmesinde çok daha etkili olduğuna işaret ediyor. " dedi.


Doğru maske kullanımına dikkat çeken Toronto Üniversitesinden enfeksiyon kontrol uzmanı epidemiyolojist Colin Furness da "Burnu açıkta bırakmakla maske takmamak arasında fark yok" diye konuştu.


Coronavirüs salgınında toplam vaka sayısı 34 milyon 159 bini geçereken can kaybı ise 1 milyonu aştı.


Uzmanlar, salgınla mücadelede en önemli konuma yönteminin fiziki mesafe, maske ve hijyen kuralına uymak olduğunu belirtiyor. (İLKHA) 


Bu haber 23976 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü