Doğa tutkunları Coronavirus salgınının bitmesini bekliyor

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) hastalığı, baharın gelmesiyle birlikte Fırat Nehri'nin eşsiz güzelliklerini keşfetmek isteyen doğa tutkunlarını da evlerine hapsetti.

Doğa tutkunları Coronavirus salgınının bitmesini bekliyor
20 Nisan 2020 - 19:29

Fotolar: Mustafa Karael


Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alınan Coronavirus (Covid-19) hastalığı, sağlık, eğitim, ulaşım, ekonomi, turizm, teknoloji sektörleri başta olmak üzere birçok alanda etkisini sürdürüyor.


İçişleri Bakanlığı tarafından virüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınan önlemler kapsamında; sokağa çıkma yasağı, piknik alanlarının kapatılması, toplu gezilere izin verilmemesi gibi kısıtlamalar, doğa ile iç içe olan ve bahar ayının gelmesini dört gözle bekleyen doğa tutkunlarını evlerine kapadı


Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Fırat Nehri; birer gizli hazine gibi keşfedilmeyi bekliyor.


Geçtiğimiz yıllarda turizme kazandırılan Takoran Vadisi, Desman Kanyonu, Niğit Kalesi yanında Kuşlugöl, Güngörmez, Kayalı, Mezra ve Ergen Mahalleleri de doğal güzellikleri ile göz dolduruyor.


Doğaseverler salgının sona ermesini bekliyor


Doğa ile iç içe olamadıkları için üzgün olduklarını belirten doğaseverler, doğa ile içi içe olabilmek için bir an önce Coronavirus salgınının bitmesini istiyor.




Bir an önce Coronavirus salgının bitmesi için temennide bulunan fotoğraf sanatçısı Mustafa Karael, "Fotoğraf sanatı ile uğraşıyorum. Amacım hem sanatımı icra etmek hem de Siverek'in keşfedilmeyi bekleyen birer hazine niteliğindeki doğal güzelliklerini tanıtmaktır. Özellikle salgın hastalığın yaygın olduğu, insanların önlem adına kendilerini karantinaya aldığı bu günlerde, doğal güzelliklerin ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. İnşallah bu salgın musibeti ve imtihanı ülkemizin ve insanların başından bir an önce kalkar ve insanlarımız bu doğal güzelliklerden istifade etmiş olurlar." ifadelerini kullandı.


"Bu mevsimde Fırat, Takoran Vadisi, Desman Kanyonu, Niğit Kalesi görülmeye değer yerlerdendir"


Coronavirus'ten dolayı bahar ayında yapmayı planladıkları birçok etkinliği iptal ettiklerini ifade eden Fırat Gezginler Kulüp Başkanı Ferit Akçalı, "Coronavirus salgınından ötürü bizler de doğa tutkumuzu şu an için gerçekleştiremiyoruz. Yaklaşık bir buçuk aydır etkinliklerimize kısa bir ara verdik. Bizler de herkes gibi bu sürecin uzamasını istemiyoruz. Bir an önce bu Coronavirus illetinden kurtulalım ve doğa tutkunları ile birlikte doğaya tekrar merhaba diyelim istiyoruz. Özellikle bu salgınının ilkbahara denk gelmesi nedeniyle hazırlamış olduğumuz birçok programı askıya aldık. Bu mevsimde Fırat, Takoran Vadisi, Desman Kanyonu, Niğit Kalesi görülmeye değer yerlerdir. Fırat havzasının her yeri ayrı bir güzel… Bölgemizin çok ayrı bir güzelliği var. Bu virüsten dolayı etkinliklerimizi yapamıyoruz. Bu sürecinden bir an önce son bulmasını istiyoruz. Bu süreç nasıl son bulacak? Bir yerlere gitmeye mecbur değilseniz lütfen evinizde kalın. Bu süreci hep beraber bir an önce aşalım. Doğa tutkunları olarak bizler de doğanın kıymetini bilelim. İşimiz yoksa lütfen evde kalalım." diye konuştu. (İLKHA)


MOBİL İÇİN FOTO GALERİ


Bu haber 7766 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Cuma
    3 yıl önce
    Öncelikle sizi tebrik ediyorum güzel bir konuya deyindiğiniz için.inşallah bu salgın biter de herkes normal hayatına devam eder saygılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek