Çiftçi'den "usulsüz işçi alımları" ile ilgili iddialara yanıt

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla bazı haber sitelerinde "işçi alımları ile ilgili usulsüzlük" yapıldığına dair çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Çiftçi'den "usulsüz işçi alımları" ile ilgili iddialara yanıt
24 Şubat 2019 - 16:59

Şanlıurfa'da yayın yapan bazı haber sitelerinin "usulsüz işçi" iddialarına ilişkin yanıt veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yapılan haberin tamamen maksatlı ve iftiradan ibaret olduğunu belirtti.


Söz konusu yerel sitenin "Hayali 250 işçi çalıştırılıp maaş ödenmediği" iddialarının gereceği yansıtmadığını ve iftiradan ibaret olduğunu söyleyen Çiftçi, bütün işçilerin sabah ve akşam parmak okuttuğunu ifade etti


Çiftçi asılsız iddialara şu şekilde yanıt verdi: "'Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde Vurgun’ isimli haber tamamıyla gerçek dışıdır. 250 işçi çalıştırıp maaş ödemeden bu hayali işçiyi Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığında bir vurgun isimli haber ile kamuoyuna servis yapılmıştır. Büyükşehir Belediyesinde çalışan tüm personellerimiz hangi statüde olursa olsun tamamıyla personel takip sistemlerine göre her sabah işe gelip her akşam parmak okutturduğunu ve aynı zamanda dağılarak çalıştıkları tüm daire başkanlıkları tarafından tüm personellerimizin puantajlarının düzenlendiği ve dolayısıyla hiçbir hayali işçinin olmadığını net bir şekilde kamuoyuna belirtmek istiyorum."


"Yasal yollara başvuracağız"


"Yapılan haber tamamıyla maksatlı, gerçek dışı ve tamamıyla iftiradan ibarettir." diyen Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve şahsına yönelik iftira atan yerel sitenin imtiyaz sahibi, yetkilileri ve genel yayın koordinatörü hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.


Çiftçi, "İftiradan dolayı tüm savcılıkların harekete geçmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çağrıda bulunuyorum. Bu haberi hemen tekzip ile hukuk müşavirliğini harekete geçireceğiz. Bizler tüm iş ve işlemlerimizde şeffaf olduğumuzu ve bu işleyişlerin kayıt altında olduğunu, çalışan tüm personellerimizin ne zaman işe girdiklerini SGK’larının ne zaman başladığını hangi birimlere görevlendirildiklerini ve hangi birimde çalıştıkları bilgi belge ile sabit olduğunu belirtmek istiyorum. Hakkımızda 200 hayali işçi alımı ile ilgili yapılan haberi tekzip ediyorum, lanetliyor ve esef ile kınıyorum." dedi. (İLKHA)


 

Bu haber 2162 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü