CHP, URFA CEZAEVİNDEKİ YANGINI DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, önceki akşam yaşanan cezaevi yangını ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde, “Urfa cezaevi halen İnsan Hakları yaşam boyutunda değil. Artık idarecilerin ders alarak derhal bu sorunu çözmesi gerekmektedir” dedi.

CHP, URFA CEZAEVİNDEKİ YANGINI DEĞERLENDİRDİ
26 Şubat 2013 - 13:44

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde çıkan yangının hemen ardından bölgeye giderek yaşananlar hakkında bilgi almaya çalışan CHP İl Başkanı Ferhat Karataş yaptığı açıklamasında mahkum sayısının cezaevi standardının çok çok üzerinde olduğunu söyledi.


Son olarak çıkan ve 5 kişinin yaralandığı olayın tek teselli veren tarafının can kaybının yaşanmaması olduğunun altını çizen Karataş, “Bu yangının da öncekisi gibi cezaevi koşullarının elverişsiz olduğu için çıktığına yönelik söylemler aldık. Şurası da bir gerçektir ki halen cezaevinde bulunan mahkum sayısı kapasitenin çok üzerinde tutulmakta. Doluluk oranının fazla olması nedeniyle cezaevi koşullarının da kötüleştiğini biliyoruz. Tüm bunlardan yola çıkarak ‘Urfa cezaevi İnsan Hakları yaşam boyutunda değildir’ diyoruz. Artık idarecilerin ders alarak bu yönde acilen çalışma başlatması ve bunun gibi faciaların önüne geçmesi gerekmektedir” dedi.


 


‘İHMALLER ZİNCİRİ DEVAM EDİYOR’


Geçtiğimiz yıl Haziran ayında çıkan ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği vahim olaya da değinen CHP İl Başkanı Karataş, “Son olaydan 8 ay geçti ve halen net bir şey yok. Savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın akıbetini bilmiyoruz. Daha önce bu konuda bilgi almaya çalıştık ancak gizlilik kararı ile herhangi bir gelişmeye tanıklık edemedik. Soruşturma bitince sorumlular ve olayın nedeni tam olarak ortaya çıkacaktır. Ama diğer bir taraftan düşündüğümüz de ‘Ne kadar derin bir inceleme yapılıyor ki 8 ayda bir sonuç elde edilemedi’ demeden kendimizi alamıyoruz. Burada da ilk olarak akla ihmaller zincirinin devamı geliyor” diye konuştu.


 


EMNİYET MÜDÜRÜ OLASI BİR ARBEDEYİ ÖNLEDİ


Olayın hemen ardından cezaevine gittiğini ve burada yaşananları gözlemlediğini vurgulayan CHP İl Başkanı Karataş, özverili davranışlarından dolayı açıklamasında Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu’na da yer verdi.


Karataş, “Olayın duyulmasının ardından mahkum yakınları cezaevi önüne gelerek gergin bir bekleyiş başladı. Bu sırada Urfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, özlem duyduğumuz bir idareci profili çizerek halkın ayağına kadar gitti ve vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Müdür Likoğlu’nun bu özverisi sonrasında halk arasında büyük bir arbede yaşanmadı. Müdür Likoğlu’nun bu davranışının herkese örnek olmasını diliyoruz” dedi.


Karataş açıklamasında son olarak yaşanan olay sonrası yaralananlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4568 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu