Beraat Kandili'ni çocuklarıyla birlikte ihya ettiler

Coronavirus tedbirleri kapsamında camilerin kapanması nedeniyle vatandaşlar, Beraat Kandilini çocuklarıyla birlikte namaz kılarak Kur’an okuyarak ve dua ederek ihya etti.

Beraat Kandili'ni çocuklarıyla birlikte ihya ettiler
08 Nisan 2020 - 10:35


Coronavirus tedbirleri kapsamında camilere gidemeyen vatandaşlar, evlerinde aileleriyle birlikte geceyi ihya etti.


Tüm dünyada etkili olan ve on binlerce insanın ölümüne neden olan Coronavirus’un, Allah’ın bir imtihanı olduğunu belirten Süleyman Aksoy, bu gecenin ümmetin kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundu.


Aksoy, “Allah, dünyada ve ülkemizde görülen bu Coronavirus salgınını ümmetin dirilişine vesile eylesin. Batı’nın, İslam’ı görmesine vesile kılsın. Zaman gösterdi ki Batı sadece kurtuluşun İslam’da olduğunu fark etti. Müslümanlar da İslam’ın ne kadar güzel olduğunu ve Allah’ın hediyesi olduğunu idrak etti. Biz nimetler içerisinde yüzen insanlarız. Kafirler gördü ki kurtuluş sadece İslam’dadır. Bugün Almanya’da ezanlar okunuyor. İspanya’da 500 yıl sonra ezanlar okunuyor. Bugün ABD’de doktorlar ameliyattan önce Allah’a yalvarıyorlar. Müslümanların secde ettiğini görenler, onlarla birlikte secde ediyorlar. Onlar biliyor ki bu virüsü Allah’tan başka giderecek yoktur. İnsanoğlu çok azmıştı, yoldan çıkmıştı. İnsanların yaptıkları zulümler arşa ulaşmıştı. Allah, bu virüsü bize verdi ki uyanalım.” dedi.


Camilerde namaz kılmayı özlediğini dile getiren Hasan Coşkun ise, şunları söyledi:


“Hepinizin Beraat Kandili mübarek olsun. Bu kötü zamanda camilerimiz kapalı, sokağa çıkma yasağı olabilir. Bazı insanlarımız vefat etti, hepsinin mekânı cennet olsun. Arkadaşlar öncelikle bu virüsler başımızda olduğu için namazımızı, Kur'an’ımızı, hiçbir şeyimizi eksik etmeyeceğiz. Evde kendi ailemizle cemaatimizi kurabiliriz. Kendi imkanlarımızla Kur'an’ı Kerim okuyabiliriz. Ailelerimizi tek tek görüntülü arayabiliriz. Allah, bu pisliği, bu kötü günleri başımızdan def etsin. Tekrardan camilerimizde cemaat kurmayı nasip etsin. Yüce Rabbimden bu kutlu gecede tek dileğimiz budur.”


Ailece bu geceyi fırsata çevireceklerini belirten Muhammed Enes ve Adalet Nur Uğurlu ise, Müslümanlar için bol bol dua edeceklerini belirttiler. (İLKHA)


Bu haber 5878 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem