Başkan Aydın hayvan pazarı esnafını dinledi

Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, çalışmalarında sona gelinen hayvan pazarı esnafıyla bir araya geldi

Başkan Aydın hayvan pazarı esnafını dinledi
30 Kasım 2019 - 09:44

Başkan Şeyhmus Aydın beraberinde Başkan Yardımcısı Cumali Karavar, meclis üyeleri ve daire müdürleriyle birlikte Meclis Toplantı Salonunda hayvan pazarı esnafıyla bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Aydın, “Öncelikle hepinizi selamlıyor, toplantıya katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Hayvan pazarında çalışmaların yeniden başlamasıyla zaman zaman sizlerle bir araya geliyoruz. Yapılan çalışmalar hakkında arkadaşlarımız sizlere bilgi verip istişarelerde bulunuyor. Çalışmaları da sizlerin öneri ve talepleri doğrultusunda sürdürdük. Bugün de açılış öncesi sizlerle bazı konularda yeniden istişarelerd0e bulunmak için bir araya geldik. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Başkan Aydın’ın ardından söz alan Başkan Yardımcısı Cumali Karavar çalışmalarında sona gelinen hayvan pazarı hakkında esnaflara bilgi verdi. Esnafın sosyal tesisler konusundaki sorularını yanıtlayan Başkan Aydın, “Hem büyükbaş hem küçükbaş tarafına hitap eden sosyal tesisler inşa edildi. Gelen misafirlerimize ve esnafımıza büyük kolaylık sağlayacak sosyal tesisler, yine siz esnaflarımızın talepleri doğrultusunda şekillendirildi. Dışarıdan gelen esnaflarımızın hayvanlarının da barınmaları için önümüzdeki süreçte gerekli adımları atarak ekonomimizin mihenk taşlarından olan hayvan pazarımızı canlandıracağız.” diye konuştu.

Büyük ölçüde tamamlanan hayvan pazarının yapımında vatandaş ve esnaftan gelen talepleri göz ardı etmediklerine vurgu yapan Aydın, “Sizlerle daha önce yaptığımız toplantılarda tartı yani kantar konusundaki taleplerinizi yerine getirdik hatta daha fazlası için adım atarak sayıyı yükselttik. Bununla da kalmayarak hayvan pazarına giriş noktaları arttırdık.” ifadelerini kullandı.

Esnafın alternatif yollar yapılması konusundaki talebini de değerlendiren Başkan Şeyhmus Aydın, şunları kaydetti: “Ekiplerimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Proje itibariyle 15 metre olan yolları 20 metreye çıkardık. Esnafımızın ve vatandaşımızın hayvan pazarına kolay ulaşabilmeleri için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Çevre il ve ilçelerde çok büyük rakamlar telaffuz edilirken biz bütçemizi de düşünerek vatandaşımızın zorlayarak 6 ay gibi kısa bir sürede bu duruma getirdik. Sizlerden istirhamım bizlere biraz sabır göstermenizdir. Emin olunuz ki varsa noksanlıklar zaman içerisinde giderilecektir.”



Bu haber 1159 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek