Aziz Hoca son yolculuğuna uğurlandı

​Coronavirus nedeniyle hayatını kaybeden Şanlıurfalı Yazar Vaiz Abdülaziz Kutluay (Aziz Hoca) sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Aziz Hoca son yolculuğuna uğurlandı
10 Ağustos 2020 - 14:56

Şanlıurfa’da yıllardır yapmış olduğu İslami çalışmalarla tanınan Aziz Hoca lakaplı Abdülaziz Kutluay (70), Coronavirus hastalığından dolayı tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde dün gece hayatını kaybetmişti.


Vefatı ile tüm sevenlerini üzen Kutluay’ın cenazesi hastane morgundan alınarak Eyyübiye ilçesindeki Eyüp Peygamber Camii’ne getirildi.


Pandemi nedeniyle polis ekipleri tarafından cami ve mezarlık etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Kutluay, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Harran Kapı Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi. Salgın nedeniyle mezarlığa belirli sayıda kişi alındı.


Cenaze namazına ve defin işlemlerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, STK temsilcileri, ailesi ve sevenleri katıldı.


Abdulaziz Kutluay (Aziz Hoca) Kimdir


Abdülaziz Kutluay (Aziz Hoca) 1950'de Mevlid Kandili günü Şanlıurfa’da doğmuştur.  Şanlıurfa’da kandil gecelerine ‘Aziz Gecesi’ denildiğinden, babası Osman Efendi ve Annesi Fethiye Hanım tarafından kendisine ‘Abdulaziz’ ismi verilmiştir.


Abdülaziz Kutluay bir yaşına geldiği zaman annesi Fethiye Kutluay’ı kaybetmiştir.


Abdulaziz Kutluay,  İlkokul, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamlamış. Şanlıurfa’daki birçok âlimden istifade etmiştir. Abdulaziz Kutluay, 1972 yılında Fikrîye Hanım ile evlenmiştir. Bu evlilikten 5’i erkek ve bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir.


Aziz Hoca, tornacı ustası olarak 23 yıl bir kamu kurumunda çalışmış 1993 yılında emekli olmuştur. Bu işyerinde çalışmaya başladığı ilk yıllarda işyeri arkadaşları ve halkın yardımlarıyla buraya bir cami yaptırmıştır. Bu camide fahri olarak önce müezzinlik sonra imam hatiplik daha sonra da fahri vaizlik yapmıştır.


Türkiye’nin birçok yerinde düzenlenen konferanslara, panellere, açık oturumlara konuşmacı olarak katılan Kutluay, birçok televizyon ve radyo programına konuk olmuş ve program düzenlemiştir. Vaaz ve konuşmalarından birçok kaset ve CD’leri bulunmaktadır.


28 Şubat sürecinde yaptığı bir konuşmadan dolayı 8 ay Akçakale Cezaevinde yatmış. Burada da İslami tebliğ görevini sürdürmüştür.


Aziz Hoca, İslami tebliğ çalışmalarının yanında kurmuş olduğu ‘Şanlıurfa Aşevi’ vesilesiyle yaklaşık 30 sene boyunca fakir fukaraya sıcak yemek dağıtmıştır.


Yakalanmış olduğu şeker hastalığından dolayı tedavi gören Aziz Hoca,  1 Ağustos 2020 tarihinde Coronavirus testinin pozitif çıkması üzerine Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.


Aziz Hoca 9 Ağustos 2020 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir.


Eserleri


- Siyer-u Sahabe (10 cilt)
- Hazreti Muhammed’in Savaşları ve Sebepleri
- Mekke ve Medine’de ziyaret yerleri
- İslam Tarihinde Şanlıurfa
- Namaz darda koymaz
- İmanın Tadını Tatmak (İLKHA)


Bu haber 11370 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü