ADEM ÖZKÖSE ŞANLIURFA'DA

Suriye’de kaçırılarak 68 gün Suriye zindanlarında tutsak kalan ve uzun süre kendilerinden haber alınamayan Gazeteci Yazar Adem Özköse bir konferans münasbetiyle geldiği Urfa’da

ADEM ÖZKÖSE ŞANLIURFA'DA
25 Haziran 2012 - 17:47

Suriye’de B.Esed yanlıları tarafından kaçırılarak 68 gün Suriye zindanlarında tutsak kalan ve uzun süre kendilerinden haber alınamayan  Gazeteci Yazar Adem Özköse bir konferans münasbetiyle geldiği Urfa’da, İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliğini ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özköse, 31 Mayıs 2012 de kurulan Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği yönetim kurulunun da hazır bulunduğu Esentepe'deki İHH bürosunda İHH gönüllüleriyle bir saatlik bir sohbet gerçekleştirdi.  Sohbetinde zindanda yaşadıkları ve Suriye konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunan Özköse; “Cezaevinden Kameraman Arkadaşım Hamit Coşkun’la kurtulması için gayret sarf eden Hükümete, Başbakana, Dış İşler Bakanı Ahmet Davutoğlu’na ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’a teşekkür eden Özköse; “Dualarınızın gücü ve yetkililerin girişimi ile hamd olsun özgürlüğümüze kavuştuk. Ancak orada onbinlerce Ademler ve Hamitler zindanda işkence çekiyor. Suriye zindanlarında müslümanlara yapılan zulümlere hayvanlar bile dayanamaz. Çok aşağılayıcı ve zalimane davranıyorlar. Küçücük koğuşlarda onlarca kişi çırılçıplak şekilde ağır işkencelerden geçirilerek cezalandırılıyor, özellikle alimlere zindanlarda daha çok aşağılayıcı işkenceler yapılıyor. Sırpların, Bosnalılara yaptığı zulmü aynısını Esat ordaki müslümanlara yapıyor.  


Şu anda Suriye’de Arap Baharı değil, Arap intifadası yaşanıyor. Bu bir intifadadır, bazı çevrelerin söylediği gibi kesinlikle ABD ve Batı destekli değil, devrim şehitlerinin kanıyla kitleselleşen bir devrim yaşanıyor, her gün yeni katliamların yaşandığı Suriye’de direnişçiler çok zor şartlarda direniyorlar, İmkanları çok kısıtlı. Cesur arap gençleri ölümüne direniyorlar. Göğüslerini, zulme siper ediyorlar. Hangi birimiz bu cesareti, gösterebiliriz, İşte Suriye böyle bir ülke. Tüm dünya müslümanlarının Suriyeli müslümanlara somut destek vermeleri gerekir, destek vermeyenler Allah katında çok büyük bir vebalde olacaklardır. Esed zulmüne ve Baas Rejimine direkt veya dolaylı olarak destek verenler zalimdirler” dedi.


 


İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet ATİLA, ziyaretlerinden dolayı Özköse’ye teşekkür ederek devamından şunları kaydetti; “İslam coğrafyasının kan deryasına döndüğü günümüzde müslümanların her zamankinden daha çok birliğe ihtiyacı var,  ben de tüm inananların Sureyelilerin haklı davasını desteklemesi, her türlü katkıyı sunması, yardım yapması ve tüm bunları yaptıktan sonra da gece yarıları gözyaşı eşliğinde bu müslümanlara dua etmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Bu haber 3546 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...