TÜRKİYE YÖNETİMİ NEREDEN NEREYE

22 Şubat 2018 - 10:49

Türkiye yönetim olarak askeri, sosyal, ekonomik ve teknoloji alanında büyük gelişmeler göstermiştir. Düne kadar Türkiye nin yönetim davranışları ABD’nin iki dudağı arasında çıkan sözlere göre sergilenirdi. Onun haricinde hiçbir şey yapılmazdı. Bu yüzden Türkiye bağımsız bir ülke değildi. Yönetimin ipleri ABD’nin elindeydi. Karagöz Hacı vatvat misali perde arkasında iplere göre hareket ediliyordu. Yakın zamana kadar MOSAD istihbaratı Türkiye Devletinden izin almadan istediği operasyonu ülkemizde yapabiliyordu. Operasyonlar hiçbir zaman Türkiye nin menfaatine göre yapılmış değildi. Bu gün nasıl ki Türkiye nin iyiliği için ABD faaliyet yapmıyorsa dünde böyleydi.

1986 tarihinde Adana gidip misafir olduğum evde Üniversite okuyan Siverekli bir öğrenci hemşehirimle görüştüm. Sohbet ettik, konu üniversiteye gelince bazı hocaların çok aktif ve çalışkan olduğunu söyledi. Hatta bir hocası bir hastalık üzerinde yaptığı çalışma neticesinde o hastalıkla ilgili bir ilaç yapmış denemelerini de tamamlamış. Sağlık bakanlığın onayına sunmuş, Bakanlık onay vermemiştir. Neden Çünkü ABD’nin referansı yoktu. Bu hoca ilacını Almanya’ya satmış ve Üniversiteye bir otobüs hibe etmişler, hocaya da her yıl belli miktarda para aktarıyorlarmış. Üst aklın talimatı; “Çalışmalarınıza gerek yok nasıl olsa silahlarınızı ve önem arz eden diğer ihtiyaçlarınızı bizler temin ediyoruz, sizin bu konuda çalışma yapmanıza gerek yok.” Sanki baba hayrına veriyorlar. amaç sürekli onlara bağlı kalalım kendimiz bir şey üretmeyelim. Her şeyi ile onlara muhtaç olalım. Bunlar; Ülke siyaseti, ekonomisi, sosyal yapısı ve dini inanışta onların gösterdiği şekilde olacaktı. Yanı onlara bağlı, sözlerinden dışarıya çıkmayan bir nevi modern köle görünümlü bir ülke olmaktır. Dün Prof. Dr. Erbakan tarafından tank projesi yapılarak, tank yapma isteği kabul edilmedi. Çünkü ABD onay vermemişti. Daha önce yapılan uçaklar toprağa neden gömdüler? ABD öyle istedi diye yapıldı.

Kıbrıs Barış harekâtında bize silah ambargosunu uyguladılar. Yerli silahımız olmadığı için onlara muhtaçtık. Bunun için ambargo uyguladılar. Elimiz kolumuz bağlandı. Dün Başbakan Ecevit Merdiven basamaklarından sendeleyince, dolar tavan yaptı. Esnaf perişan oldu. O gün deprem gibi esnafı vurdu. Yanı ülke bir ip üzerinde kurulmuş gibiydi. Her an ipin kopma tehlikesiyle karşı karşıyaydık.

Dış ülkeler bir ülkeyi sürekli kendine muhtaç olması için bazı araçlara kurgulamışlar. O ülkeyi sürekli içerde meşgul edecek bir araç, bu araç Türkiye de ilk başta sağ sol kavgaları, daha sonra mezhep kavgalarına çevrildi. Bu da devrini kapayınca, din ve ırk üzerinde çalışmalar yapıldı. Türk- Kürt ayrımını yapmaya çalıştılar. Uğur Mumcuyu neden öldürdüler. Ben o zaman PKK ile ilgili yazı dizisini okuyordum. Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamalarda bulunuyordu. Onunla ilgili son dosya açılmadan, öldürdüler. İşte toplumu böl parçala metodunu yüzyıldır ki, Türkiye üzerinde uygulamaktadırlar. Türkiye nin bütün enerjisini içteki çatışmalarla tükettiler. Gelen hükümetler bu tuzaktan kurtulmaya çalıştıkça, onlarda tuzak üzerinde tuzak kuruyorlardı. Yüzyıllık Fetö ve PKK projesi Üst aklın projesidir. Bu projenin amacı İsrail’in ve Ermenilerin emellerine ulaşmak için oluşturdukları bir basamaktır.

İşte tüm bu oluşumların amacı Türkiye yi sürekli üst aklın arka bahçesi olarak tutmaktır. Bu dönem daha önceki hükümetlerin kurtulmak istediği, bu kısır döngüden bu gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’A nasip oldu. Bu gün üst aklın Türkiye karşı düşman tavırların nedeni ise tuzaktan kurtulan Türkiye yi tekrar tuzağa geri çekme çalışmalarıdır.

Onların tuzaklarını başlarına geçiren Rabbim, bugün mevcut hükümete nasip oldu. Bu algı operasyonları da Türkiye yi tekrar eski konumuna çekme telaşıdır. Onun için ABD yanlış üzerine yanlış yapıyor. Çünkü yerli uşakları yavaş yavaş etkisiz hale getirildiği için içerde bir şey yapamayınca bu sefer açıktan açığa YPG üzerinde Türkiye ye savaş açtılar. Rabbim Milletimize zeval vermesin, kendi ihtiyaçlarını temini için kimseden izin almadan ihtiyacını temin yoluna giden, arkasına halk gücünü almış, güçlü bir lider güç bir hükümet mevcuttur. İnşallah bundan sonra Türkiye kimseye muhtaç olmadan özgürlüğün tadına vararak idaresini sürdürür.

Bu yazı 1699 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum