Gülpınar, ağaçlandırma kampanyasına katıldı

Şanlıurfa Ak Parti Milltevekili M. Kasım Gülpınar, Türkiye genelinde “Geleceğe Nefes” sloganıyla başlatılan ağaçlandırma programına katıldı.

Gülpınar, ağaçlandırma kampanyasına katıldı
11 Kasım 2019 - 13:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edilen 11 Kasım 2019 günü saat 11.11’de bütün Türkiye’de gerçekleştirilen fidan dikim töreni, Şanlıurfa’da da belirlenen alanlarda gerçekleştirildi.


“Geleceğe Nefes” sloganıyla başlatılan ve üç saat içinde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulmasını amaçlayan kampanya kapsamında, Şanlıurfa’da belirlenen ağaçlandırma alanlarında fidan dikim töreni düzenlendi.


Karaköprü ilçesi, Beyazkuyu Mahallesi, kampüs okullar bölgesinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu kuruluşları temsilcileri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Türkiye’nin 81 ilinde ağaçlandırılacak 2023 noktada toprakla buluşturulana fidanlar, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların bağışları ile temin edildi. Bir fidan bedelinin 10 TL olduğu kampanya kapsamında, Şanlıurfa’da 200 bin fidan sahiplenilirken, bu fidanlardan 20 bin adedinin Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından bağışlandığı, Yemyeşil Urfa ağaçlandırma kampanyası ile de 100 bin fidanın toprakla buluşturulduğu öğrenildi.


Beyazkuyu ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen fidan dikim töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde bugün 11 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu hatırlatarak, hayırlı olmasını diledi. Şanlıurfa olarak bugün 300 bine yakın fidanı toprakla buluşturarak kampanyaya destek olduklarını kaydeden Vali Erin, birkaç ay önce Şanlıurfa’da yerel olarak başlatılan Yemyeşil Urfa Zeytin Temalı Ağaçlandırma Kampanyası’nın da bu törenle başlatıldığını ifade etti.


Yıl sonuna kadar kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve STK’ların desteğiyle 10 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Vali Erin, “Önümüzdeki yıllarda da sürdürülecek bu çalışmalar ile Yemyeşil Urfa Platformu’nun da deklare ettiği gibi inşallah 100 milyon fidanı toprakla buluşturmuş olacağız.” dedi.


Vali Erin, ağaçlandırma kampanyalarına emek veren herkese teşekkür ederek, tüm vatandaşları ağaçlandırma kampanyasına destek vermeye davet etti.


Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, fidan dikme törenine gelen gençlere hitap ederek, bugün dikilen fidanların meyvelerini kendilerinin yiyeceğini ifade etti. Konuşmasında, küresel ısınma ve iklim değişikliği tehlikesine dikkat çeken Gülpınar, bu hassasiyetle hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Dikilecek her fidanın geleceği kurtaracağına dikkat çeken Gülpınar, “Bizler ne yazık ki bugüne kadar yeşille gereken önemi vermedik. Ama inşallah bizim ihmal ettiğimiz bu süreci sizler ikmal edeceksiniz.” dedi.


Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, kampanyanın birlikte olmanın, var olmanın duygusunu verdiğini ifade ederek, “Türkiye’nin her yerinde aynı anda 82 milyon insanın aynı duyguyu paylaşıyor. Bizim inancımız, kıyametin koptuğu görüldüğü halde elindeki fidanı dikmeyi emrediyor” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından törene katılanlar fidan dikim çalışmaları gerçekleştirdi. 

Bu haber 1734 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü