Dere taşınca öğrenciler eve dönemedi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Osmanköy mezrası yolu üzerinden geçen dere, aşırı yağışlar nedeniyle taştı. Yolları sular altında kalan öğrenciler, geceyi yakın bir köyde geçirmek zorunda kaldı.

Dere taşınca öğrenciler eve dönemedi
12 Aralık 2018 - 12:33

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle Osmanköy yolu üzerinden geçen dere taştı. Taşkın sular nedeniyle öğrenci servisi yolda mahsur kaldı. Evlerine dönemeyen öğrenciler, geceyi yakın bir köyde geçirmek zorunda kaldı.


Taşkın anı ve öğrenci servisinin yolda mahsur kalması, vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.


Yollarının üzerinden dere geçtiğini ve derenin ilkbahar ve kış aylarında sürekli taştığını dile getiren Osmanköy sakinleri, daha önce de kimi girişimlerde bulunmalarına rağmen yola halen bir köprünün yapılmadığını belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.


Alınan bilgilere göre, Siverek ilçe merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan Söylemez Mahallesine bağlı Osmanköy mezrasının yolu üzerinden geçen dere, etkili olan yağışlardan dolayı taştı. Okuldan dönen öğrenciler yollarının sular altında kalmasından dolayı evlerine dönemedi. Bunun üzerine öğrenciler 2 kilometre uzaklıktaki Kavaklıdere köyünde geceyi geçirdi.


Mezra sakinleri, yaşadıklarını cep telefonu kamerası ile çekerek yetkililere seslendi. Yollarında köprü yapılması için defalarca başvuru yapmalarına rağmen sonuç alamadıklarını ifade eden mezra sakinleri, yetkililere çağrıda bulundu.


"Gelip yolumuzu görmelerine rağmen bir sonuç alamadık"


Osmanköy sakinlerinden Mehmet Şirin Altay, kışın ve ilkbaharda derenin taştığını ve yollarının sular altında kaldığını belirterek, "Yaklaşık 30 yıldır bu çileyi çekiyoruz. Evimize gelen yolun üzerinden dere geçiyor. Dere de kış ve ilkbahar aylarında taşıyor. Taşan dere büyük kayaları taşıdığından dolayı yoldan araçla geçmek imkânsız hale geliyor. Derenin üzerinde köprü yapılması için başta milletvekilleri, belediye başkanı ve belediye encümenlerine defalarca başvurduk. Burada gelip yolumuzu görmelerine rağmen bir sonuç alamadık." dedi.


Dün yine derenin taşmasından dolayı okul servisinin yolda mahsur kaldığını belirten Altay, "Dün sabah okul servisi ile Çıkrık'taki ilkokul ve ortaokula giden yaklaşık 30 öğrenci, dönüşte derenin taşması sonucu yolda mahsur kaldı. Büyük öğrenciler köyün ilerisinde bulunan 2 kilometre uzaklıktaki köprüye giderek çamurlar içerisinde evlerine ulaştılar. Küçük öğrenciler ise ileride bulunan Kavaklıdere köyüne giderek geceyi orada geçirdi. Sabahtan yine oradan okullarına gittiler. Bir an önce sorunumuzun hallolmasını istiyoruz. Köprümüz yapılmazsa yaklaşık 5 ay boyunca bu rezaleti yaşayacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

Bu haber 2363 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...