Umut Kervanı Vakfından Yemen'e yardım

Umut Kervanı insani yardım Vakfı, Yemen'de yaşanan insani krizden dolayı mağdur olan halka yönelik yaptığı insani yardım çalışmalarının birinci kısmını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Umut Kervanı Vakfından Yemen'e yardım
11 Aralık 2018 - 10:25

Dünya genelinde mağdur, muhtaç ve mazlumlara yönelik yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Yemende yaşanan insani krize de duyarsız kalmayarak "Acil Yardım Çağrısında" bulunarak duyarlı hayırseverleri Yemen’deki yaşanan drama ve açlıkla boğuşan halka yardım çağrısına sessiz kalmadı.


Yaptığı yardım çağrısında, her 10 dakika bir insanın öldüğü Yemen’deki kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum her geçen gün daha da derinleşiyor. Özellikle bebeklerin ve çocukların çok zor durumda olduğu ve hayata tutunmak için kendi zaruri ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarını açlık ve hastalıkla karşı karşıya kalıp ölümle pençeleşen Yemen’e yardım elini vakıf olarak her zaman uzatacağını dile getirdi.


21 milyon insanın yardıma muhtaç olduğu, bunun 9,8 milyonunun açlık sınırında yaşam sürdüğü Yemen’de insani kriz her geçen gün artıyor. Yemen’de insanlar, dışarıdan gelen yardımlarla ayakta durabiliyor. Bu sebeple kendilerine yönelik yapılacak her türlü insani yardıma muhtaç durumdalar. Umut Kervanı insani yardım Vakfı krizin yaşandığı ve her gün onlarca çocuğun hayatını kaybettiği Yemen’e yönelik yardımlarının devam edeceğini bildirdi.


Umut Kervanı hayırseverlerin destekleriyle Yemen’deki çeşitli bölgelerde yardım faaliyetlerini sürdürecek ve bu nedenle Hayırsever halkımızdan Yemenli kardeşlerimize sahip çıkmak için "Acil Yardım Çağrısını" yeniledi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)


 

Bu haber 2182 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem