İmam Hatipli öğrencilerden Mevlid-i Nebi etkinliği

ŞANLIURFA- Siverek’te düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Siverek Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, “Peygamberin getirdiği değerleri hayatımızın içerisine yansıttığımız ölçüde Hz. Muhammed’i (sav) gerçek manada sevmiş ve örnek almış oluruz” dedi.

İmam Hatipli öğrencilerden Mevlid-i Nebi etkinliği
23 Kasım 2018 - 13:00

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde, Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencileri tarafından, Hz. Peygamber(sav)’i Anlama ve Sünnetini Yaşama Etkinlikleri kapsamında Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.


Etkinliğine İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Okul öğrenci ve öğretmenleri tarafından düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, peygamberin örnek hayatından tablolar sundu. Yıldızbaş, “Eğer bizler peygamberi seviyorsak onu kendimize örnek almamız gerekir. Peygamberin getirdiği değerleri hayatımızın içerisine yansıttığımız ölçüde Hz. Muhammed’i (sav) gerçek manada sevmiş ve örnek almış oluruz” dedi


Okul Korosu tarafından seslendirilen ilahilerden sonra 12/A sınıfı öğrencilerinden Burhan Şenateş tarafından peygamberimizin üzerine yazılan şiir okundu.


“Peygamber Sevgisi” adlı tiyatro gösteriminden sonra öğrenciler tarafından Peygamberimizin dilinden Hadis-i Şerifler okundu.


Etkinlik sonrası Siverek İlçe Müftülüğü tarafından okul öğrencilerine Diyanet İşleri Başkanlığının kitapları hediye edildi.


Okul Müdürü Halil Açıkalın programa katılan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 2141 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ERTUĞRUL GAZİ
    5 yıl önce
    Maşallah ne kadar güzel bir etkinlik olmuş. Allah bu anlamlı haftada böyle güzel program hazırlayanlara razı olsun... Amin

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek