ZAZACA KURSU SERTİFİKA TÖRENİYLE SONA ERDİ

Sivil Der tarafından “SİVİL ÜNİVERSİTE” projesi kapsamında açılan, “ Kadim Anadolu Dilleri, Zazaca Dil Kursu” sona erdi.

ZAZACA KURSU SERTİFİKA TÖRENİYLE SONA ERDİ
06 Haziran 2013 - 08:14

Sivil Der tarafından 2012 yılının Kasım ayında açılan 6 aylık toplam 90 saat süren zazaca dil kursu geçtiğimiz hafta son buldu. Kurs kapsamında yapılan sınav sonucunda kursta başarılı olan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Zazaca kursuyla ilgili Sivil Der başkanı Muzaffer Bayram şu değerlendirmelerde bulundu.

“Dil toplumun algısını, değer yargılarını, kader birliği duygusunu, toplumsal hafızayı içinde barındıran kültürün en önemli öğesi. Bugün Siverek için toplumsal bir yozlaşmadan bahsediyorsak, nitelikli sanat ürünleri çıkaramıyorsak, birbirimize karşı hoşgörümüzü yitirmişsek, bu durumun kaybolan dille, geçmişle kopan bağlarımızla ilgisi var bence. UNESCO nun değerlendirmesine göre zazaca önümüzdeki yirmi yıl içinde kaybolma tehlikesiyle yüz yüze. Siverek gibi zazacanın halen yaşadığı bir şehirde yaşayacaksınız, böyle bir tehlikenin olduğunu bileceksiniz ve bu konuda hiçbir projeniz olmayacak. Olacak bir şey mi bu? Dernek yönetim kurulu arkadaşlarla önemsediğimiz projelerden birini daha hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Yaklaşık 6 ay süren, 90 saatlik kursumuz sona erdi. Kursa bir kursiyer olarak devam ettim ve çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Kursu başarıyla bitiren arkadaşlarımızla birlikte Sivil Der bünyesinde hayata geçirmek istediğimiz zazaca diliyle ilgili çeşitli projeler var. Kısmet olursa bunları da hayata geçireceğiz. Kurs için gönüllü olarak derslere giren, büyük fedakarlık gösteren, gayretiyle bizleri teşvik eden, konusunda yetkin biri olduğunu düşündüğüm değerli hocam Şaban Şenateş’e ve tüm kursiyer arkadaşlara şükran borçluyum. Zazacayla ilgili kurslarımız önümüzdeki dönemlerde inşallah devam edecek.”

www.siverekgenclik.com


Bu haber 6348 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...