Zazaca Dili Yok Olmasın Diye İmza Kampanyası Başlattılar

Haberikra.com

UNESCO'nun yayımladığı, "Türkiye'de 15 dil tehlike altındadır" verileriyle harekete geçen Miraz Dergisi, Zazaca dilinin korunması ve devlet tarafından güvence altına alınması için imza kampanyası başlattı.

Zazaca Dili Yok Olmasın Diye İmza Kampanyası Başlattılar
17 Haziran 2009 - 06:40
ŞANLIURFA- Malatya'da yayımlanan ve tamamı Zazaca olan Miraz Dergisi, UNESCO tarafından açıklanan Türkiye'de 15 dil tehlike altındadır verileriyle Harekete geçti.



Miraz Dergisi Editörü Filolog İsmail Söylemez, Haberikra.com sitesine yaptığı açıklamada, “ Zazaca dilinin koruma altına alınması için uzun zamandır bir çalışma yapmayı düşünüyorduk. UNESCO'nun açıkladığı “Türkiye'de 15 dil tehlike altındadır” verileriyle harekete geçtik. Zazaca birçok dilbilimcinin tespit ettiği gibi çok ciddi olarak yok olma tehdidi altındadır.

Bizler anadilimiz Zazaca'nın yok olmasını istemiyoruz. Bu nedenle Zazaca'nın varlığını sürdürebilmesi ve yok olma tehlikesinden kurtarılabilmesi için herhangi bir dilin ihtiyaç duyduğu yaşam ortamının oluşturulması gerekir.” Dedi.




Zazaca dilinin korunması için imza kampanyası başlattıklarını belirten Söylemez,” "Zazaca İçin Demokratik Haklar İstiyoruz" İmza Kampanyasına www.miraz.biz adresinden ulaşabilirsiniz" dedi.



Haber Linki





Bu haber 3332 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi