Yılmaz Karakoyunlu Vasiyeti İle Siverek Kütüphanesine 22.000 Kitabını Bağışlayac

Siverek asıllı Devlet Eski Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Siverek'i ziyareti sırasında yaptığı açıklamada vasiyetnamesi ile Siverek Kütüphanesine 22.000 kitap bağışladığını söyledi.

Yılmaz Karakoyunlu Vasiyeti İle Siverek Kütüphanesine 22.000 Kitabını Bağışlayac
20 Mayıs 2010 - 05:10
ŞANLIURFA- Siverek asıllı Özelleştirmeden sorumlu Devlet Eski Bakanı Yılmaz Karakoyunlu bir dizi ziyaret için Siverek’e geldi.Siverek Kaymakamlığı, Siverek Belediyesi ve Siverek Hedef Gazetesini ziyaret eden Karakoyunlu, Siverek hakkındaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.Karakoyunlu, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ı makamında ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, vasiyetnamesini hazırladığını, vasiyetnamesinde vefatından sonra kendi kütüphanesinde bulunan 22.000 kitabı, Siverek Kütüphanesine bağışladığını söyledi.

Yılmaz Karakoyunlu’ya ziyaretleri sırasında eşlik eden Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Koçali Aymaz, Karakoyunlu’nun, Siverek’in yetiştirdiği ender şahsiyetlerden biri olduğunu vurgulayarak, Karakoyunlu’ya dernek yayınlarını hediye etti

YILMAZ KARAKOYUNLU KİMDİR


Sanatçı kişiliği ile tanınan, aynı zamanda Yazar olan Karakoyunlu, Siverek kökenli bir ailenin çocuğu olarak 1936 yılında İstanbul’da doğdu. Babası hukukçu Mahmut Fikret Bey, Demokrat Parti kurucularından. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra ABD’de master, İstanbul Üniversitesi’nde doktora yaptı. Bir dönem, "Banker Kastelli" olarak bilinen Cevher Özden’in danışmanlığında bulundu. Edebiyata şiirle başladı, öykü ve romanla devam etti. Son dönemde, "varlık vergisi" uygulanan Türkiye’deki gayrimüslimlerin trajik öyküsünü anlatan "Salkım Hanım’ın Taneleri" romanıyla gündeme geldi. Aynı adla beyazperdeye aktarılan kitap, Karakoyunlu’ya 1990 Yunus Nadi Roman Ödülü’nü getirdi.

1995 yılı seçimlerinde Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi. 1999 yılı seçimlerinde yeniden parlamentoya girip Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ecevit Kabinesinde Devlet Bakanı ve Hükümet sözcüsü olarak TRT, Anadolu Ajansı, Basın Yayın Genel Müdürlüğü, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında sorumlu olarak görev aldı. Evli 2 çocukludur.

Siverek Gençlik Haber/Fevzi Ütlu/Koçali Aymaz



Bu haber 3734 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması