YILBAŞI KUTLAMALARI KUR’ANA SIRT ÇEVİRMEKTİR.

Diyanet-Sen Siverek Temsilciliği yayınlamış olduğu mesajında yılbaşı kutlamalarının Hristiyan adeti olduğuna vurgu yaptı.

YILBAŞI KUTLAMALARI KUR’ANA SIRT ÇEVİRMEKTİR.
30 Aralık 2013 - 07:16

Ömrümüzden geçen bir yılın son günlerini yaşarken, Müslüman olan halkımızın her yıl “yılbaşı kutlaması” adı altında gerçekleştirilen Hristiyan adetine katıldığını üzüntüyle görmekteyiz.

25 Aralık’ta başlayan ve yaklaşık olarak bir hafta süreyle kutlanan Noel Bayramı veya Yılbaşı kutlamalarının ne İslam’la nede Hz. İsa (a.s) ile bir ilişkisi söz konusu değildir. Haramı ve günahı yol ve şiar edinenlerin bir isyanı kutlamasıdır.

İçkinin su gibi tüketildiği kumarın zevk ve eğlence mahiyetini aldığı bu kutlamalara isa (as) gibi büyük bir peygamberin doğum yıldönümü adının verilmesi ise, büyük bir saygısızlık ve haddini bilmezliktir.

Bir peygamber doğumunun sabaha kadar içki içilip haddi aşkın eğlencelerle anılması, o peygamberin razı olacağı bir davranış olmayacaktır.

Davranış biçimlerini ve geleneklerini, yüz yıllar boyunca imanlarıyla yoğurmuş olan bir neslin torunları olan Müslümanların, Hıristiyanlık sembolü olan yılbaşı kutlamasını benimsenip uygulamaya çalışılması ise; büyük bir faciadır. Çünkü yılbaşı kutlamaları; kendi kültür, örf ve değerlerinden kopup başkalarının kültür, örf ve değerlerine sarılmak, onları sahiplenmek ve onlara benzemektir. Böylesi bir tutumun kendi dini inançlarımızdan, değerlerimizden uzaklaşma ve başkalaşma sürecini hızlandırdığı ortadadır. Bütün bu tutumların batılaşmayı ve batıyı bir hedef ve kıble edinen rejimler tarafından Müslüman nesilleri kişisizleştirmek ve bütün değerlerinden koparıp köksüzleştirmek için İslam alemine kurulan bir tuzak olduğu,Müslüman halkımız tarafından bilinmesi gerekmektedir.

Ayrıca sırf Müslüman oldukları için binlerce insanı katleden Hıristiyan ve Yahudi dünyası, kendi zülüm çarklarını ve küfri başarıları için bu kutlamayı yaparken, Müslümanlar tarafından da bu gecenin kutlanılması, Rabbimizin razı olacağı bir davranış olmayacaktır.

“Zülum yapanlara en ufak meyil göstermeyin. Yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka velileriniz de yoktur,sonra yardım da göremezsiniz…” (Hud süresi.113 ayet)

“O (Allah) size kitapta: Allahın ayetlerine küfredildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğinizde, onlar bir başka söze geçip dalıncaya dek onlarla oturmayın, yoksa sizde onlar gibi olursunuz diye indirdi. Doğrusu Allah münafıklarında kafirlerinde tümünü cehennemde toplayacaktır…” (Nisa 4/140) Ayeti ve “Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır.” hadislerine göre, İslam dini; yepyeni bir nizam ve kanunla ortaya çıkmış, önceki dinlerin yozlaşmış kültürlerinden uzak durmamızı emretmektedir. Dolayısıyla Kuran ve Sünnete göre hayatımızı dizayn etmemizi belirtmektedir.

Eğer amaç kutlanan yeni bir yıla kavuşmak ise bizler birer mümin olarak Allahın bize verdiği ömür nimetini iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Geride bıraktığımız yılların muhasebesini iyi yapmalı, Hayatımızın geriye kalan kısmında yüce Allahın emrini ne kadar yerine getirdik, haramlardan ne kadar uzak durduk;ailemize karşı olan görevlerimizden ne kadarını yapabildik, insanlığa ve milletimize karşı ne kadar faydalı olabildik? gibi soruları sormalı, özeleştiri yapmalı ve ona göre yaşantımızı düzene sokmalıyız. Eksikliklerimizi gidermeye çalışmalı ve kendimize çeki düzen vermeliyiz. Zira Allah Resulu (s.a.v.) hadisi şeriflerinde: “Hesaba çekilmeden önce, kendi nefsinizi hesaba çekiniz” buyurmuşlardır. Allahın’ın nimet verdiği yeni bir yıla kavuşma olayını; Allaha isyan ederek, Kurana sırt çevirerek,Hz. Peygamber (s.a.v.) ahlakından uzaklaşarak kutlamak kesinlikle mümin kişiye yakışmaz.

Bu itibarla Müslüman olan halkımıza; hıristiyanlara ait olan bu etkinliğe itibar etmemelerini, alkol, uyuşturucu vb. maddeler içmemelerini, , uygunsuz ilişkilerde bulunmak, şans oyunları oynamak vb. gibi günahlara bulaşmamalarını tavsiye ederiz.

DİYANET-SEN SİVEREK TEMSİLCİSİ

Eyyüp ETÜŞ


Bu haber 2542 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu