YIKILAN EVİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Siverek’te hepatit b hastası 37 yaşındaki 4 çocuk babası yıkılan evi ve işsizliği için yardım bekliyor.

YIKILAN EVİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR
16 Mart 2015 - 16:02

Siverek ilçesinde geçen haftalarda şiddetli yağış yüzünden evi yıkılan ve başvurduğu kurumlardan olumlu cevap alamayan Karataş ailesi 4 çocukla tek odada yaşamaya devam ediyor.

Hayriye Mahallesi 32.Sokakta oturan Karataş ailenin içler acısı durumu yürek sızlattı. İki yıldır işsiz , hepatit b hastalığı ve bel rahatsızlığı yüzünden ağır işler yapmayan baba Karataş, yardımseverlerden yardım eli bekliyor.

HEPATİT HASTASI VE BEL RAHATSIZLIĞI YÜZÜNDEN İŞ YAPAMIYOR

Yaşadığı kötü durumu anlatan Yılmaz Karataş, evinin 11-12 gün önce şiddetli yağış yüzünden yıkıldığını ve oğlu ile eşinin çöken tavanın altından son anda kurtulduğunu belirterek, yardım için belediyeye gittik belediyeden yardım istedik belediye biz sadece yıkılan yere malzeme verebileceğini söyledi.

Konuşmasına devam eden Karataş, benimde imkânım yok. Zaten imkânım olsa kendim yapar kimseden yardım talep etmezdim. Belediye bize yıkılan yer için malzeme vereceklerini söyledi. Fakat çökmeden dolayı diğer odada hasar gördü, turlamaz halde o yüzden hepsinin bir anda yapılması lazım. Belediye’nin verdiği malzemenin yapılması için işçi lazım bende işçi parası veremiyorum, rahatsızlığımdan dolayı da kendimde inşaatta çalışamıyorum.

2 yıldan beri işsizim, hepatit b taşıyıcısıyım bel fıtığım var ağır işlerde çalışamıyorum normal restoran işleri de kanunen yasak, bulaşıcı hastalığımdan dolayı. Şuan evde ben, eşim ve 4 çocuğumla bu odada kalıyoruz mağduruz yardım istiyoruz dedi.

ANNE KARATAŞ; GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADI

Anne Meral Karataş yaşadıkları acıları anlatırken, şu ifadelere yer verdi ;” Geçen haftaydı, sabah saat 6’da çocuğumu okula hazırlıyordum yağmur her yağdığında duvarımız öne doğru geliyordu. Oğlumla birlikte odadan çıkmamızla salona geçmemiz arasında 1 dakika olmadan evimin tavanı çöktü ben ve oğlum çok şükür sağ salim kurtulduk.

Belediye ve vâkıfa başvurduğunu ama kimsenin yardım etmediğini yaşlı gözlerle anlatan anne Karataş, şöyle devam etti; “Belediyeye gittik her yere gittik yardım için herkes yapamıyoruz dedi. Eşin genç dediler özürlü durumu yok dediler diye kimse yardım yapmıyor. İş olsa zaten kendisi çalışacak durumumuz olsa zaten belediyeye gitmezdik nereye gittimse kapılar yüzüme kapandı. Yardım almamız için yaşlı veya özürlü olmamız gerekiyormuş. Yardım istiyoruz yapacak durumumuz yok olsa zaten gelip söylemeyiz.

Yetkililerden yardım bekliyoruz durumumuzu görüyorsunuz yağmur yağdı ev hep çamur içinde kaldı eşyalarımız içinde gelin onları bari çıkarın diyoruz ona da yok diyorlar. Bir odada 6 kişi kalıyoruz görüyorsunuz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Haber: Bahattin Yolaçan


Bu haber 2411 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü