YGS mağduriyetlerle başladı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) iki dakika geciken öğrenciler sınava alınmadı.

YGS mağduriyetlerle başladı
12 Mart 2017 - 09:17




Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaklaşık 7 bin öğrencinin katıldığı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), bugün saat 10.00'da başladı. Sınav binalarına alım işlemlerinin saat 09.45’te tamamlanmasının ardından bina kapıları kapatıldı. Birçok öğrenci sınava geç geldiklerinden dolayı sınava alınmadı.

ilçeye yaklaşık 30 km. uzaklıkta bulunan Yapraklı (Tüverek) Köyünden gelerek sınava katılan Yusuf Çataltaş, 09.47’de sınava gireceği Yusuf Sami Kız Anadolu Lisesine gelmesinden dolayı sınava iki dakika geç geldiği gerekçesiyle sınava alınmadı.

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Çataltaş, “ İki dakika sınava geciktiğim için sınava alınmadım. 15 dakika boyunca içerde bir şeyler anlatıyorlar. Zaten bize anlatılanları biliyoruz. Niye almıyor sınava anlamış değilim. 12 sene boyunca okuyorsun bir şeyler elde etmeye çalışıyorsun. Diğer okullarda da 4-5 kişi sınava geç kaldıkları gerekçesiyle sınava alınmamış. Ben mağdur oldum başkası mağdur olmasın”

Hilvan’ın Gölcük köyünden yeğenini sınava getiren Mahmut Akyavuz isimli vatandaş ise şehir merkezinde olduğu söylenen okulun şehir dışında olmasından dolayı okulu bulamadıklarından sitem ederek, sınava 3 dakika geç geldiklerini, bundan dolayı yeğeninin sınava alınmadığını belirtti.

Mücahid Akyılmaz isimli öğrenci ise sınava 3 dakika geç geldiğinden dolayı sınava alınmadı.

Okul bahçesinde çocuklarını bekleyen bazı öğrenci velileri ise sınavda görevli polis memurları ile görüşerek, öğrencilerin sınava alınmasını istedi. Polis memurlarının sınav görevlileri ile görüşmesinin ardından 09.45’ten sonra sınava gelen hiçbir öğrencinin sınava alınmayacağını belirtti.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ

MOBİL İÇİN VİDEO


Bu haber 4567 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...